• Poliția și locuitorii dintr-un oraș din Japonia sunt uluiți de o minge mare de fier care a eșuat pe o plajă.
  • Autoritățile recunosc că nu au nicio idee despre ce este vorba.
  • Ar putea fi o geamandură de acostare care pur și simplu s-a desprins din legături și a plutit până la țărm.

Poliția și locuitorii dintr-un oraș din Japonia sunt uluiți de o minge mare de fier care a eșuat pe o plajă. Autoritățile recunosc că nu au nicio idee despre ce este vorba. Știu doar că nu este pe cale să explodeze, conform The Guardian.

Sfera, care măsoară aproximativ 1,5 metri în diametru, a devenit centrul speculațiilor de când a ajuns pe plaja Enshu din orașul Hamamatsu. Temerile că ar putea fi o mină rătăcită au fost respinse după ce experții au folosit tehnologia cu raze X pentru a examina interiorul obiectului și au descoperit că acesta era gol.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Nici nu există indicii că obiectul ar fi legat de vreo operațiune de spionaj din partea Coreei de Nord sau a Chinei.

Balon chinezesc, OZN, Dragon Ball…

Poliția a început să inspecteze mingea, care este maro-portocalie, cu ceea ce par a fi pete mai închise de rugină, după ce o localnică a văzut-o pe nisip, la doar câțiva metri de țărm, și a anunțat autoritățile.

Polițiștii au izolat zona și au chemat experți în explozivi pentru a investiga obiectul, dar autoritățile încă nu știu ce este sfera sau de unde provine.

Fotografii cu mingea de fier au fost trimise forțelor de autoapărare japoneze (echivalentul armatei) și pazei de coastă pentru noi examinări.

Un localnic care aleargă în mod regulat pe plajă a spus că nu înțelege de ce mingea a ajuns brusc în centrul atenției.

„Este acolo de o lună. Am încercat să o împing, dar nu s-a clintit” , adeclarat el pentru postul public de televiziune.

La un moment dat, poliția a blocat accesul pe o rază de 200 de metri în jurul mingii, în timp ce experții încercau, fără succes, să rezolve misterul.

O geamandură de acostare?

Au existat sugestii că sfera seamănă cu ceva din seria manga populară Dragon Ball, în timp ce alții credeau că este un OZN care a căzut din cer.

Imaginile obiectului difuzate de televiziuni au provocat speculații pe rețelele sociale, mai ales că au apărut la scurt timp după ce Japonia a declarat că „suspectează” că mai multe baloane spion chineze au fost zărite pe teritoriul său în ultimii ani.

Totuși, sfera are două mânere, ceea ce sugerează că poate fi agățată de altceva. Acest lucru a dus la o ipoteză mult mai prozaică: ar putea fi o geamandură de acostare care pur și simplu s-a desprins din legături și a plutit până la țărm.