• Sute de cetățeni au urmărit acest moment în Malatya, unde atât de multe clădiri au fost demolate în același timp pentru prima dată în lume.
  • Cetățenii și rezidenții siturilor, precum și protocolul orașului, au urmărit explozia în direct de pe platforma care le-a fost alocată.
  • S-a precizat că în total 1 tonă, 660 de kilograme de dinamită, în 30 de mii de bucăți, a fost folosită pe coloanele portante.

În Malatya, una dintre provinciile afectate de cutremurele centrate pe Kahramanmaraș, care au avut loc pe 6 februarie, demolarea clădirilor puternic avariate este accelerată. Clădirile înalte sunt demolate cu ajutorul explozibililor. Nouă blocuri din cele 11 blocuri ale sitului Yeșilevler, situat în cartierul Hoca Ahmet Yesevi din districtul Yeșilyurt, au fost detonate simultan cu ajutorul explozivilor. Sute de cetățeni au urmărit acest moment în Malatya, unde atât de multe clădiri au fost demolate în același timp pentru prima dată în lume.

Echipele de poliție au luat măsuri ample de securitate în zonă înainte de explozia celor nouă blocuri cu 15 etaje. Toate casele și locurile de muncă din jurul locului au fost evacuate din motive de securitate, iar drumurile au fost închise traficului pietonal și auto. Înainte de explozie, prin difuzoarele moscheilor din jur s-a anunțat că va avea loc o explozie, iar oamenii au fost rugați să nu se apropie de locuri.

Cetățenii și rezidenții siturilor, precum și protocolul orașului, au urmărit explozia în direct de pe platforma care le-a fost alocată.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

S-a precizat că în total 1 tonă, 660 de kilograme de dinamită, în 30 de mii de bucăți, a fost folosită pe coloanele portante pentru demolarea clădirilor. Norul de praf care a acoperit împrejurimile după explozie semăna cu ceață.

Sunetul exploziei s-a auzit din multe puncte ale orașului. Vorbind înainte de demolarea celor 11 blocuri rămase din șantierul Yeșilevler, dintre care 2 blocuri au fost demolate săptămâna trecută în scop de încercare, oficialul Companiei de Demolare Hamit Avcı a spus că explozia a nouă blocuri construite cu sistemul de cofraj de tunel de 15 etaje a fost o premieră în lume, cu echipele sale formate dintr-un total de 110 de oameni. El a spus că au luat toate măsurile de securitate.

Citește și: