• Sistemele Himars sunt aduse în România ca parte a exercițiului Atreus.
  • Exercițiul NATO „Atreus” are loc în noiembrie 2022 și este condus de SUA.
  • „Atreus” se desfășoară în România, Polonia și Norvegia.

NATO a anunțat astăzi că primele lansatoare de rachete Himars au ajuns în România. Forțele aeriene regale britanice au transportat periculoasele lansatoare la baza Kogălniceanu ca parte a unui exercițiu militar al NATO care să demonstreze cât de rapid poate Alianța Nord Atlantică să protejeze sud estul României dar și flancul estic al NATO.

Exercițiul militar numit ATREUS este condus de Statele Unite și ajută soldații români să se familiarizeze cu periculoasele lansatoare de rachete care oferă NATO capacitatea de a efectua lovituri puternice și precise cu rază lungă de acțiune. Iată!

Capacitatea și aptitudinea aliaților de a integra capabilități la nivel operațional rămâne crucială, mai ales în noul mediu de securitate, dar și pentru perseverența și coerența pe care toți aliații o au în regiune.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În acest scop, România își propune să aibă acest grup de capabilități care să poată asigura setul de focuri operaționale interoperabile cu rază lungă de acțiune și astăzi, din nou, cu ajutorul aliaților noștri din Marea Britanie și SUA, am reușit să dovedim că avem succes.

Suntem foarte hotărâți să menținem agilitatea operațională, deci capacitatea de a deplasa sisteme de foc cu rază lungă de acțiune într-un timp foarte scurt și acolo unde este nevoie în timp util, iar aceasta este o dovadă foarte reușită a soldaților noștri și a tuturor celor care au contribuit la planificarea și executarea unui astfel de exercițiu . , spune generalul maior Iulian Berdilă, șeful Forțelor Terestre Române.