VIDEO. O nouă tragedie în Israel. Două persoane au murit şi cel puţin 150 au fost rănite într-o sinagogă

O nouă tragedie în Israel. Două persoane au murit şi cel puţin 150 au fost rănite după ce s-a prăbuşit tribuna de la o sinagogă Foto: Profimedia
  • Două persoane au murit şi alte 150 au fost rănite în Israel
  • Tribuna de la o sinagogă din Cisiordania s-a prăbuşit în timp ce credincioşii se rugau
  • Autorităţile israeliene aruncă vina dintr-o parte în alta

Medicii israelieni spun că două persoane au murit şi peste 150 au fost rănite după ce o tribună s-a prăbuşit la o sinagogă din Cisiordania, relatează AP News.

Tribuna s-ar fi prăbuşit în timpul rugăciunilor. Potrivit informaţiilor apărute, paramedicii au tratat peste 157 de persoane rănite. Cele două persoane decedate sunt de sex masculin, în vârstă de 50 de ani, respectiv 12.

Tragedia s-a produs în Givat Zeev, lângă Ierusalim, la începutul sărbătorii evreieşti Shavuout. În sinagogă se aflau sute de persoane.

Armata israeliană a declarat că a trimis medici şi trupe de căutare şi salvare la faţa locului, iar elicopterele armatei transportă răniţii.

De ce s-a produs tragedia

Primarul din Givat Zeev a declarat că sinagoga nu este terminată şi periculoasă, iar poliţia a ignorat în trecut avertismentele cu privire la starea clădirii. Şeful poliţiei din Ierusalim, Doron Turgeman, a declarat că dezastrul este un caz de „neglijenţă” şi pot fi făcute arestări.

Deddi Simhi, şeful serviciului de pompieri şi salvare, a declarat pentru Channel 12 că „această clădire nu este terminată. Nu are autorizaţia de a organiza evenimente”.

Accidentul survine după ce în urmă cu aproape trei săptămâni 44 de persoane au murit în urma îmbulzelii apărute în timpul unui eveniment religios, tot în Israel.