• Partidul AUR desfășoară astăzi un protest în București.
  • Membrii partidului promovează idei conspiraționiste.
  • Manifestanții au urmat ruta Piața Constituției – Piața Unirii – Piața Universității – Piața Victoriei.

Susținătorii AUR s-au alăturat liderului George Simion, astăzi, 6 mai, în București, în zona Parcului Izvor. Acolo, este amplasată o scenă, unde, cel mai probabil, anumite personalități vor ține diferite discursuri. Partidul a comunicat pe Facebook că manifestarea va avea loc chiar în fața Palatului Parlamentului. Sloganul care a însoțit anunțul protestului a fost: „Apărăm România, bogațiile, copiii, țara”.

Peste 10.000 de oameni participă la protestul AUR, cu forțele de ordine prezente la fața locului, potrivit presei locale.

Mare parte din cei prezenți la protest au venit cu autocare până la intrarea în Capitală. De acolo, ei s-au îndreptat spre Piața Constituției. Mulți dintre protestanți au scandat „Ursula, să știi, noi nu suntem copii”, „Libertate”, „Hoții”, „Apărăm România”. Traficul rutier a fost restricționat în zonele pe care cei de la AUR le vor străbate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Liderul AUR, George Simion, a spus pe rețelele sociale că luptă pentru copiii României și pentru țară. Acesta a mai precizat că va pune stop legilor antinaționale care vor fi gata pentru vot. „Dacă nu aveam rețelele de socializare eram deja arestați și condamnați de crime inventate”, mai susține Simion.

Prima dată, protestul a fost inițiat sub sloganul „Nu ne vindem țara”, spune George Simion. Sloganul a fost lansat în anii 90 de fosta Securitate: „Ăsta a fost sloganul sub care am început protestul și unii au spus că e fosta Securitate. Nu, nu e fosta Securitate”.

Citește și