• Mii de protestatari s-au adunat în faţa Parlamentului georgian cu drapele ale UE şi SUA şi au scandat că se opun proiectului de lege pe care îl consideră de origine rusă.
  • Proiectul de lege, aprobat preliminar de Parlamentul Georgiei, prevede catalogarea drept „agenţi străini” a organizaţiilor care primesc din străinătate finanţare peste 20%.
  • Departamentul de Stat de la Washington a anunţat că urmăreşte atent situaţia din Georgia şi a cerut respectarea dreptului la proteste paşnice.

Forţele de ordine din Georgia au utilizat gaze lacrimogene, marţi, pentru dispersarea manifestanţilor adunaţi în centrul capitalei Tbilisi pentru a protesta faţă de analizarea de către Parlament a legii privind agenţii străini” , considerată de critici o derivă spre autoritarism.

Proiectul de lege, aprobat preliminar de Parlamentul Georgiei, prevede catalogarea drept „agenţi străini” a organizaţiilor care primesc din străinătate finanţare peste 20%.

Mii de protestatari s-au adunat în faţa Parlamentului georgian cu drapele ale Uniunii Europene şi SUA şi au scandat că se opun proiectului de lege pe care îl consideră de origine rusă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Premierul Giorgi Garibaşvili a dat asigurări că noua reglementare va respecta standardele europene şi globale” . Însă premierul a subliniat, potrivit agenţiei Reuters, că viitorul ţării nu le va aparţine agenţilor străini şi celor care servesc interesele altor ţări” .

Departamentul de Stat de la Washington a anunţat că urmăreşte atent situaţia din Georgia şi a cerut respectarea dreptului la proteste paşnice.