• Trei persoane au fost rănite și mai multe clădiri au fost avariate, a spus el.
  • Bomba a aterizat la o intersecție a două drumuri, nu departe de centrul orașului și lângă clădiri rezidențiale.
  • Două femei au fost transportate la spital pentru tratament, potrivit guvernatorului.

Un avion de vânătoare din Rusia, Sukhoi-34, a bombardat accidental orașul rus Belgorod, situat la aproximativ 40 km de granița cu Ucraina, scrie BBC. Bomba a lăsat un crater de 20 m și a provocat o explozie atât de mare încât a aruncat o mașină pe acoperișul unui magazin din apropiere.

Guvernatorul regional Vyacheslav Gladkov a declarat că autoritățile au ordonat evacuarea unui bloc de locuințe de nouă etaje avariat, ca măsură de precauție.

Trei persoane au fost rănite și mai multe clădiri au fost avariate, a spus el. O înregistrare video postată pe rețelele de socializare a arătat impactul exploziei, care a ridicat un vehicul pe acoperișul unui supermarket, în timp ce traficul se scurgea de-a lungul Prospekt Vatutina, aproape de centrul orașului.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Într-o scurtă declarație, Ministerul rus al Apărării a recunoscut că un avion de vânătoare Su-34 a descărcat accidental muniție de aviație” joi, la ora locală 22:15. A fost un mod birocratic de a spune că avionul a tras din greșeală o armă. Nu a precizat care dintre ele.

Bomba a aterizat la o intersecție a două drumuri, nu departe de centrul orașului și lângă clădiri rezidențiale. Două femei au fost transportate la spital pentru tratament, potrivit guvernatorului. Dar, în cazul în care un bombardier rusesc a lovit un cartier rezidențial aglomerat, consecințele ar fi putut fi mult mai grave.

Mulțumesc lui Dumnezeu că nimeni nu a fost ucis”, a declarat el pe rețelele de socializare. Înregistrările CCTV ale incidentului sugerează că locuitorii din zonă au avut, într-adevăr, o scăpare norocoasă. Înregistrarea video arată o serie de mașini care trec pe lângă o intersecție, înainte ca un obiect să aterizeze pe sol în apropiere.

Nu se observă nicio explozie imediată. Muniția explodează aproximativ 18 secunde mai târziu, aruncând în aer o porțiune de drum, prinzând una dintre mașini în timp ce trece și trimițând în aer o mașină parcată înainte de a ateriza pe acoperișul supermarketului.

Armata spune că a lansat o anchetă privind incidentul cu un avion de vânătoare. Citând un fost pilot militar, site-ul de știri pro-guvernamental Moskovsky Komsomolets a sugerat că este puțin probabil ca concluziile anchetei să fie făcute publice, dar se vor trage învățăminte”.

Citește și