• Trei persoane au fost rănite și mai multe clădiri au fost avariate, a spus el.
  • Bomba a aterizat la o intersecție a două drumuri, nu departe de centrul orașului și lângă clădiri rezidențiale.
  • Două femei au fost transportate la spital pentru tratament, potrivit guvernatorului.

Un avion de vânătoare din Rusia, Sukhoi-34, a bombardat accidental orașul rus Belgorod, situat la aproximativ 40 km de granița cu Ucraina, scrie BBC. Bomba a lăsat un crater de 20 m și a provocat o explozie atât de mare încât a aruncat o mașină pe acoperișul unui magazin din apropiere.

Guvernatorul regional Vyacheslav Gladkov a declarat că autoritățile au ordonat evacuarea unui bloc de locuințe de nouă etaje avariat, ca măsură de precauție.

Trei persoane au fost rănite și mai multe clădiri au fost avariate, a spus el. O înregistrare video postată pe rețelele de socializare a arătat impactul exploziei, care a ridicat un vehicul pe acoperișul unui supermarket, în timp ce traficul se scurgea de-a lungul Prospekt Vatutina, aproape de centrul orașului.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?

Într-o scurtă declarație, Ministerul rus al Apărării a recunoscut că un avion de vânătoare Su-34 a descărcat accidental muniție de aviație” joi, la ora locală 22:15. A fost un mod birocratic de a spune că avionul a tras din greșeală o armă. Nu a precizat care dintre ele.

Bomba a aterizat la o intersecție a două drumuri, nu departe de centrul orașului și lângă clădiri rezidențiale. Două femei au fost transportate la spital pentru tratament, potrivit guvernatorului. Dar, în cazul în care un bombardier rusesc a lovit un cartier rezidențial aglomerat, consecințele ar fi putut fi mult mai grave.

Mulțumesc lui Dumnezeu că nimeni nu a fost ucis”, a declarat el pe rețelele de socializare. Înregistrările CCTV ale incidentului sugerează că locuitorii din zonă au avut, într-adevăr, o scăpare norocoasă. Înregistrarea video arată o serie de mașini care trec pe lângă o intersecție, înainte ca un obiect să aterizeze pe sol în apropiere.

Nu se observă nicio explozie imediată. Muniția explodează aproximativ 18 secunde mai târziu, aruncând în aer o porțiune de drum, prinzând una dintre mașini în timp ce trece și trimițând în aer o mașină parcată înainte de a ateriza pe acoperișul supermarketului.

Armata spune că a lansat o anchetă privind incidentul cu un avion de vânătoare. Citând un fost pilot militar, site-ul de știri pro-guvernamental Moskovsky Komsomolets a sugerat că este puțin probabil ca concluziile anchetei să fie făcute publice, dar se vor trage învățăminte”.

Citește și