• Cotidianul britanic The Times scrie că Putin a luat o decizie importanta. Rusia va ataca Moldova, care va cădea sigur pentru că are doar 3.250 de militari.
  • Dacă va fi așa, invadatorii pot amenința Ucraina din mai multe direcții. Deocamdată Putin are nevoie de comandați, pentru că de la începutul luptei, ucrainenii au ucis 10 generali.
  • Propagandiștii lui Putin au prezentat un plan fantezist prin care să scape de Marea Britanie.

Rusia și-a pus în cap și Israelul, după ce Serghei Lavrov a afirmat că Hitler a avut sânge de evreu.

Cotidianul britanic The Times scrie că la Kremlin s-a luat o decizie importantă. Rusia va ataca Republica Moldova, care va cădea sigur pentru că are doar 3,250 de soldați. Dacă va fi așa, invadatorii pot amenința Ucraina din mai multe direcții. Deocamdată, Putin are nevoie de comandanți. De la începutul luptei, ucrainenii au ucis 10 generali. În plus, Rusia a pierdut și două bărci de patrulă, care au fost distruse de o dronă. La Moscova, propagandiștii lui Putin au prezentat un plan fantezist prin care să scape de Marea Britanie.

Această dronă subacvatică este imposibil de oprit. Are un focos nuclear de 100 de megatone. O explozie termonucleară lângă coasta britanică va provoca un val tsunami gigantic de până la 500 de metri înălțime. Valul va avea și doze extreme de radiații. După ce va trece peste Insulele Britanice, va transforma orice va rămâne în urmă într-un deșert radioactiv”, s-au lăudat la TV „jurnaliștii” de casă ai lui Putin.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Tot mai izolată pe plan extern, Rusia și-a pus în cap și Israelul. Asta după ce Serghei Lavrov a afirmat că Hitler a avut sânge de evreu.

„El (Zelenski – n.red.) aduce următorul argument: „Cum poate exista o denazificare dacă eu sunt evreu?” Dacă îmi amintesc bine, posibil să greșesc, dar și Hitler avea origini evreiești, așa că asta nu înseamnă absolut nimic”, a răbufnit Lavrov.

„Cuvintele ministrului de Externe Lavrov sunt o aberație!”, a reacționat Dani Dayan, director Memorialul Victimelor Holocaustului.

Victimele sunt considerate făptași. Acest lucru este dezgustător, este demn de dispreț și este contrar adevărului istoric”, a completat Dayan.

La aproape 70 de zile de război, Donald Trump e singurul care vede soluții magice. El spune că ar fi rezolvat toată situația cu un telefon, dacă ar fi fost încă președinte:

Putin folosește cuvântul cu N, nuclear. Îl folosește tot timpul. I-aș spune: „Avem mai multe (bombe nucleare- n.red) ca tine, suntem mai puternici ca tine. Nu mai ai voie să folosești cuvântul acela niciodată”.
L-am amenințat cum nu l-a mai amenințat nimeni până acum. Dacă oamenii ăștia nu sunt inteligenți .. Și nu sunt.. Liderii noștri nu sunt inteligenți și e posibil să ajungem într-un război nuclear. Eu l-am confruntat pe Kim Jong-un. Mi-a spus că are un buton roșu pe birou, adică un buton pentru bomba nucleară. I-am spus: „Și eu am un buton nuclear pe birou. Dar este mai mare și mai puternic decât al tău. Iar al meu funcționează.”

În jurul datei de 9 mai, Putin va declare război Ucrainei, adică Putin trece la alt nivel. Între timp, încrederea în Putin a crescut de la 64% la 82% de când a început invazia.