• Trei cai militari s-au desprins de călăreții lor în centrul Londrei, fiind recuperați rapid și în siguranță de către armată și poliția metropolitană.
  • Incidentul a fost cauzat de sperietura calului de frunte de un autobuz londonez, determinând desprinderea altor doi cai.
  • Un cal a suferit răni minore, iar niciun soldat nu a fost rănit; este al doilea incident similar din aprilie.

Caii militari s-au eliberat și au alergat liberi prin centrul Londrei pentru a doua oară din aprilie. Potrivit Ministerului Apărării (MoD), luni dimineață, trei cai din cadrul Regimentului de Cavalerie Montată al Casei „s-au desprins de călăreții lor”, în timp ce șase se antrenau, scrie BBC.

Toți caii au fost recuperați „rapid și în siguranță” și întorși la Hyde Park Barracks de către armată și poliția metropolitană până la ora 09:55 BST, unul dintre ei suferind răni minore. Niciun soldat nu a fost rănit.

Alți patru cai militari au fost speriați de zgomotul produs de un șantier din Belgravia la 24 aprilie și au fugit prin oraș, unii dintre ei lovind vehicule, inclusiv un autobuz cu două etaje.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

Cel mai recent incident a avut loc atunci când calul de frunte, care era condus și nu călărit, s-a desprins după ce a fost speriat de un autobuz londonez. Doi călăreți au fost apoi desprinși de caii lor, care, de asemenea, s-au desprins. O parte a incidentului a fost surprinsă de o cameră de bord a unui șofer de taxi negru.

Animalele au fugit de pe Seville Street către South Eaton Place, unde un cal a fost recuperat. Doi cai au continuat până la Vauxhall Bridge via Belgrave Road înainte de a fi opriți. Niciunul dintre cei trei cai nu a fost implicat în incidentul anterior din 24 aprilie, a adăugat Ministerul Apărării.

Jack Hanbury mergea cu bicicleta la serviciu când a auzit „sunetul distinctiv al copitelor galopând pe trotuar” în timp ce se deplasa dinspre Chelsea spre Hyde Park.

„Apoi, cei trei cai au apărut la aproximativ 100 m distanță și am ieșit de pe șosea pentru a mă da la o parte din calea lor”, a declarat tânărul de 30 de ani din Battersea, care lucrează în domeniul financiar.

„Unul dintre cai a virat pe o bordură evitând traficul și a căzut, lovindu-se de solul dur, alunecând cel puțin un metru înainte de a se ridica și a-și continua drumul. Este ultimul lucru pe care te-ai aștepta să îl găsești dimineața când te îndrepți spre serviciu”.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat: „Putem confirma că, în timpul exercițiilor din această dimineață, trei cai din cadrul Regimentului de Cavalerie Călare Household s-au desprins de călăreții lor. Ei au fost recuperați rapid și în siguranță.

„Un cal a fost rănit ușor, dar nu este nevoie de tratament suplimentar și soldații implicați nu au fost răniți”.

O purtătoare de cuvânt a Poliției Metropolitane a declarat: „Suntem conștienți de faptul că un număr de cai erau liberi în centrul Londrei și am colaborat cu armata pentru a-i localiza.

„Suntem încântați să confirmăm că toți caii au fost găsiți. Suntem în continuare în legătură cu armata.”

Citește și