• Liderul britanic părăsește pentru ultima dată biroul său din Downing Street pentru a-și prezenta în mod oficial demisia reginei.
  • Truss, care a fost numită luni lider al Partidului Conservator aflat la putere, va fi numită prim-ministru în timpul propriei audiențe cu regina, puțin mai târziu.
  • Truss a promis să dea rezultate în ceea ce privește economia, criza energetică și sistemul de sănătate suprasolicitat.

Premierul britanic Boris Johnson a părăsit pentru ultima dată biroul său din Downing Street înainte de a se îndrepta spre Scoția pentru a-și prezenta oficial demisia reginei Elisabeta a II-a. Liderul britanic, care și-a anunțat intenția de a demisiona în urmă cu două luni, este așteptat să se întâlnească cu regina în cursul zilei de marți, la proprietatea sa de la Balmoral, pentru a începe transferul de putere către Liz Truss. Truss, care a fost numită luni lider al Partidului Conservator aflat la putere, va fi numită prim-ministru în timpul propriei audiențe cu regina, puțin mai târziu.

Vorbind în fața No 10 Downing Street, Johnson a declarat că politicile sale au dat țării puterea economică de a ajuta oamenii să treacă peste criza energetică, înainte de a încheia cu fanfaronada sa tipică. Sunt ca una dintre acele rachete de propulsie care și-a îndeplinit funcția, a spus Johnson înainte de a se urca într-o mașină și de a părăsi porțile Downing Street pentru ultima oară în calitate de prim-ministru.

Acum voi reintra ușor în atmosferă și mă voi prăbuși invizibil într-un colț îndepărtat și obscur al Pacificului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Votul conservator

Truss, în vârstă de 47 de ani, își va prelua funcția la o zi după ce cei 172.000 de membri ai Partidului Conservator au ales-o pentru a conduce formațiunea lor. Marți după-amiază, se așteaptă ca ea să rostească primul său discurs în calitate de lider al unei națiuni de 67 de milioane de oameni îngrijorați de creșterea facturilor la energie și de o iarnă de recesiune și neliniște sindicală care se anunță.

Aceste probleme s-au înrăutățit în ultimele două luni, deoarece Johnson nu a avut autoritatea de a lua decizii politice majore după ce și-a anunțat planul de a se retrage.

Luni, în fața membrilor Partidului Conservator, Truss a promis să dea rezultate în ceea ce privește economia, criza energetică și sistemul de sănătate suprasolicitat, deși a oferit puține detalii despre politicile sale.