• Victimele cutremurului din Turcia locuiesc în serele localnicilor.
  • Numărul persoanelor ucise de cel mai mortal cutremur din istoria modernă a Turciei a crescut la 36.187.
  • Cutremurele au distrus sau au avariat puternic peste 41.000 de clădiri în zece dintre cele 81 de provincii din Turcia.

Aproape 60.000 de clădiri sunt în momentul de față imposibil de locuit din cauza cutremurului ce a devastat Turcia. Oamenii trec prin foarte multe provocări, fără haine curate, fără o casă și fără mâncare.

Acum, victimele cutremurului și-au găsit adăpost în sere, printre răsadurile de roșii pe care ei le-au plantat pentru a nu muri de foame.

Am fost foarte aglomerați în alt loc, fiecare avea propriile nevoi. De aceea am venit aici, pentru a trăi mai confortabil. Mama mea este un pic bolnavă, era prea aglomerat acolo, așa că pentru a fi mai confortabil pentru ea ne-am mutat aici. Sunt 9 oameni aici, mama mea, fratele meu mai mare, șoția lui, copiii lor și șoția altui frate.” , a spus un sătean.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

De la confortul din propriile lor locuințe au ajuns să locuiască aproape sub cerul liber. Au transformat serele în case pentru 60-70 de persoane.

„Provocările de a rămâne aici sunt că nu avem haine curate, nu ne putem curăța așa cum ne-am dori, nu putem face duș. Nu ne putem schimba hainele. Este foarte greu să trăiești aici. Nu există chiuvetă. Nu avem nimic, e ca și când trăim în aer liber.” , a declarat pentru AP un localnic.

Localnicii au avut pierderii de 15.000 sau 20.000 de lire când au ales să renunțe la roșiile din sere pentru a avea un loc unde să se adăpostească.

Marți, președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că 2,2 milioane de persoane au părăsit zona calamitată. Dintre acestea, a spus el, nevoile de locuințe ale 1,6 milioane au fost satisfăcute, inclusiv aproximativ 890.000 de persoane plasate în facilități publice, cum ar fi căminele studențești, și 50.000 în hoteluri.

Ministerul Transporturilor a declarat miercuri că guvernul a ajutat peste 272.000 de persoane să se evacueze pe calea aerului, pe mare și pe calea ferată. Cu toate acestea, mulți oameni preferă să rămână în apropierea locuințelor lor, fie pentru a-și proteja bunurile, fie pentru a aștepta ca trupurile rudelor să fie recuperate sau, în zonele rurale, pentru a avea grijă de animalele lor.