• Șeful de cabinet al lui Orban, Gergely Gulyas consideră decizia Curții Penale drept motivată politic și discreditează Curtea.
  • Deși Ungaria a ratificat decizia de aderare la Curtea Penală Internațională, ea nu a devenit niciodată parte a sistemului judiciar ungar.
  • Gulyas a spus că este greșit ca Curtea să fie folosită ca instrument politic, și nu trebuie uitat ce a dus la operațiunile din Gaza.

Cererea Curții Penale Internaționale de arestare a Premierului israelian Benjamin Netanyahu este inacceptabilă și nu se poate aplica în Ungaria. Declarația a fost făcută de șeful de cabinet al Premierului ungar, Viktor Orban. El a explicat și argumentele juridice.

Șeful de cabinet a spus că Netanyahu nu poate fi arestat pe teritoriul Ungariei. De ce?

El a argumentat acest lucru prin faptul că deși Ungaria a aderat la Curtea Penală de Justiție, acest lucru nu a fost implementat în sistemul juridic ungar. Este vorba despre Șeful de Cabinet la Premierului Orban, dar nu a declarat cum anume ar putea Ungaria să adere la un document sau la o instituție internațională și să nu implementeze în sistemul juridic intern. De asemenea, acesta a spus că decizia Curții Penale este una politică și inacceptabilă.

Care este politica Ungariei față de Israel?

Politica este una de sprijin necondiționat. De ani de zile Ungaria sprijină Israelul și nu condamnă vreo decizie pe care țara o ia, în comparație cu Uniunea Europeană. Ungaria susține că este nevoie de respect pentru politica Israelului.

Recomandări

PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL
ZELENSKI CÂȘTIGĂ PRIMA RUNDĂ
CHINA TRIMITE DOI URȘI PANDA ÎN AUSTRALIA
CHATBOTUL A.I. DE LA META NU VINE ÎN EUROPA
ZELENSKI: PUTIN NU VA PUNE CAPĂT RĂZBOIULUI
MBAPPE NU REPREZINTĂ FRANȚA LA J.O.

Citește și