• Viktor Orban: E o minciună că Ucraina poate câștiga în fața Rusiei pentru că Rusia are trupe mai numeroase.
  • Orban: Trump este omul care poate salva Occidentul și chiar și întreaga omenire.
  • MAE ucrainean a respins afirmațiile lui Viktor Orban și declară că „Ucraina nu își negociază teritoriile și suveranitatea”.

Rusia nu poate fi învinsă, iar singura cale pentru a încheia războiul din Ucraina este ca Donald Trump să revină imediat la președinția Statelor Unite. A fost declarația premierului ungar Viktor Orban în interviul acordat lui Tucker Carlson, prezentatorul american concediat de la Fox News.

În urmă cu doi ani, pe atunci încă prezentator al postului Fox News, Tucker Carlson a realizat un interviu cu premierul ungar Viktor Orban. Acum, Orban l-a primit din nou la Budapesta, deși Carlson nu mai are emisiune la nicio televiziune. În SUA se spune că Ucraina câștigă războiul contra Rusiei. Răspunsul lui Orban a fost tranșant.

„E o minciună. Nu e doar o neînțelegere, e o minciună. E imposibil. Oricine e în politică și înțelege logica, cifrele, datele, e exclus”, a spus Viktor Orban.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Orban argumentează că trupele ruse sunt mult mai numeroase și doar asta contează, iar administrația Biden greșește profund dacă crede că Putin poate fi învins. În Rusia prioritatea este nu libertatea, ci de a ține țara unită.

„Trebuie să înțelegem că nu-i vom bate dacă continuăm ca acum. E imposibil. Nu-și vor omorî liderul, nu vor renunța, vor ține țara unită și o vor apăra. Dacă finanțăm mai intens, vor investi mai mult. Dacă trimitem mai multă tehnică militară, vor produce mai multe”, a declarat Viktor Orban.

„Chemați-l înapoi pe Trump. E singura cale”

La întrebarea lui Carlson referitoare la soluția pentru obținerea păcii în Ucraina, Orban a răspuns tranșant.

„Chemați-l înapoi pe Trump. E singura cale. Cea mai bună politică externă din ultimele decenii aparține lui. Nu a pornit niciun război, s-a purtat frumos cu nord-coreenii, cu Rusia, chiar și cu chinezii. Trump este omul care poate salva Occidentul. Și poate chiar întreaga omenire”, a spus Orban.

Referitor la posibilitatea integrării Ucrainei în NATO, Orban consideră că Alianța a ratat această șansă la summitul de la București, iar acum ar avea consecințe extrem de grave. În schimb, ar trebui ajuns la un acord cu Rusia: „Ar trebui să ajungem la o înțelegere cu rușii asupra unei noi arhitecturi de securitate în care să asigurăm securitatea și suveranitatea Ucrainei dar nu statut de membru NATO”.

În ce privește anumite opinii potrivit cărora Crimeea ar trebui luată Rusiei, Orban consideră exclusă această posibilitate: „E total nerealistă. Exclus. Nu e înțelept, nu e realist, e exclus”.

Referitor la afirmațiile lui Orban, purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de externe, Oleg Nikolenko a transmis pe rețelele de socializare: ”Ucraina nu își negociază nici teritoriile, nici suveranitatea. Nici lumea întreagă nu o face.”

Citește și