Mii de români au protestat, aseară, în Bucureşti şi marile oraşe ale ţării, faţă de noile restricţii impuse de Guvern. Paşnice în marea lor parte, manifestaţiile au degenerat în anumite zone. În Piaţa Universităţii din Capitală, un bărbat care participa la protestul organizat de AUR a fost reţinut de jandarmi pentru că nu purta mască şi pentru că a refuzat să se legitimeze.

Ulterior, manifestaţiile au continuat în Piaţa Victoriei, unde s-au adunat aproximativ 2.500 de bucureşteni. După miezul nopţii, câteva sute dintre aceştia s-au retras spre Piaţa Unirii, unde au început să arunce cu pietre şi sticle în jandarmi, iar oamenii legii au ripostat cu gaze lacrimogene şi au reţinut mai multe persoane.

Incidente au avut loc și în alte orașe din țară

Incidente au avut loc şi la Timişoara, unde jandarmii au alergat şi reţinut un protestatar. La Drobeta-Turnu Severin, manifestanţii au vrut să atace o dubă a forţelor de ordine, după care i-au înconjurat pe oamenii legii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Şi la Brăila au fost violenţe între oamenii legii şi protestatari, adolescenţi în marea lor parte. Nici la Galaţi nu a fost linişte. Protestatarii au aruncat cu pietre şi petarde spre jandarmi, care au format un cordon.