• Luni, Shanghai Disney Resort a devenit cel mai recent loc de desfășurare important care și-a închis porțile din cauza politicii stricte a Chinei.
  • Legea prevede că toți vizitatorii au fost închiși și li s-a permis să plece, câteva ore mai târziu, doar după ce au fost testați negativ pentru virus.
  • Politica rigidă de zero-COVID a făcut ca milioane de locuitori să fie izolați în casele lor.

Mai mulți locuitori din Shanghai au primit ordine de a nu părăsi locuința și au primit notificări de testare obligatorie, în timp ce autoritățile se întrec în a găsi contactele legate de o femeie pozitivă la COVID, a cărei vizită la stațiunea Disney din oraș a determinat închiderea temporară a acesteia.

Luni, Shanghai Disney Resort a devenit cel mai recent loc de desfășurare important care și-a închis porțile din cauza politicii stricte a Chinei, conform căreia toți vizitatorii au fost închiși și li s-a permis să plece, câteva ore mai târziu, doar după ce au fost testați negativ pentru virusul COVID. Mai multe familii au declarat marți că au fost informate de către oficiali că trebuie să rămână acasă dacă au vizitat atracția începând de joi – și să facă testele COVID-19 pentru următoarele trei zile.

O locuitoare a orașului a declarat pentru agenția de știri Reuters că a fost informată că familia sa ar putea fi nevoită să intre în carantină centrală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Autoritățile au declarat că stațiunea Disney a fost închisă după ce o femeie în vârstă de 31 de ani, care vizitase parcul, printre altele, în ultimele zile, a fost testată pozitiv pentru virus. Cea mai recentă măsură de reprimare vine în contextul în care numărul infecțiilor cu coronavirus din China a ajuns la 2.719 pe zi.

Numărul de cazuri de COVID-19 din această țară a rămas mic în comparație cu standardele globale, iar unii consideră că restricțiile stricte privind pandemia frânează economia și sunt din ce în ce mai puțin în concordanță cu restul lumii.

Politica rigidă de zero-COVID a făcut ca milioane de locuitori să fie izolați în casele lor, supuși unor programe de testare în masă și să suporte închideri bruște – în zonele în care au fost detectate cazuri pozitive de coronavirus sau contacte apropiate ale acestora.

În august, autoritățile au încercat să împiedice cumpărătorii să părăsească un magazin Ikea din districtul Xuhui din Shanghai, după ce s-a constatat că un client a fost în contact apropiat cu o persoană care a fost testată pozitiv pentru COVID.