• Putin a lăsat să se înțeleagă că intenționează să ia măsuri mai radicale împotriva conținutului online.
  • Noul sistem, cuprins într-o listă de ordine prezidențiale de pe site-ul Kremlinului, este descris ca fiind un „registru de autoreglementare a conținutului toxic.
  • Anul trecut, Rusia a intensificat presiunea asupra companiilor străine de tehnologie, impunând sancțiuni, inclusiv o amendă de aproape 100 de milioane de dolari împotriva Google.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat administrației sale să ia în considerare un nou sistem pentru a interzice conținutul „toxic” de pe internet, dar detaliile nu au fost făcute publice, relatează Reuters.

Noul sistem, cuprins într-o listă de ordine prezidențiale de pe site-ul Kremlinului, este descris ca fiind un „registru de autoreglementare a conținutului toxic” care va fi folosit „pentru a proteja minorii”.

Se așteaptă revizuirea acestuia de către Kremlin până la 1 iunie. Informațiile despre acest ordin, datat joi, au fost publicate pentru prima dată de presa rusă sâmbătă.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Interzicerea conținutului „toxic”, discutat încă din decembrie

Putin a lăsat să se înțeleagă că intenționează să ia măsuri mai radicale împotriva conținutului online, acuzând internetul că îi corupe pe tineri și alimentează protestele de stradă ale oponenților politici considerați extremiști de către autorități.

Anul trecut, Rusia a intensificat presiunea asupra companiilor străine de tehnologie, impunând sancțiuni, inclusiv o amendă de aproape 100 de milioane de dolari împotriva Google pentru că nu a șters conținutul interzis.

În decembrie, Putin și-a exprimat sprijinul pentru o propunere a unui membru al consiliului său pentru drepturile omului privind un nou mecanism voluntar de interzicere a conținutului toxic, pe care platformele online rusești l-ar accepta în schimbul unui tratament preferențial față de platformele străine.