• Președintele Rusiei a refuzat sugestia de a face vaccinul acum pentru a încuraja şi ceilalţi cetăţeni să o facă
  • Vladimir Putin spune că ar putea face vaccinul Sputnik V la sfârşitul verii sau la începutul toamnei
  • Preşedintele rus a lăudat în repetate rânduri eficienţa vaccinului Sputnik V

Vladimir Putin nu se grăbeşte să facă vaccinul anti-Covid Sputnik V, produs de Rusia, în ciuda faptului că s-a lăudat cu gradul mare de eficienţă al acestuia.

Preşedintele Rusiei, în vârstă de 68 de ani, a refuzat sugestia de a face vaccinul anti-Covid acum, pentru a încuraja cetăţenii ruşi să se vaccineze la rândul lor, relatează Daily Mail. Putin le-a spus jurnaliştilor că nu vrea să facă vaccinul în direct la televizor: „Nu vreau să mă maimuţăresc”. El a mai spus că ar urma să facă vaccinul la sfârşitul verii sau la începutul toamnei.

Putin a atras critici pentru că a spus în luna august că vaccinul este sigur şi eficient, când studiile clinice încă nu erau complete. Datele publicate la începutul lunii arată o eficienţă de 92% a vaccinului Sputnik V.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Liderul rus a spus că are programat un vaccin împotriva gripei şi nu pot fi făcute în acelaşi timp. El a spus că se va consulta cu medicul său şi a spus că se poate vaccina mai târziu, în acest an. În prezent, oricine doreşte să se întâlnească cu Putin trebuie să stea în carantină timp de două săptămâni.

„Are programat vaccinuri împotriva gripei şi împotriva pneumococului. Se va consulta cu medicii pentru vaccinul anti-Covid, pentru că nu poate să le facă în acelaşi timp”, a spus Andrei Kolesnikov, corespondentul Kommersant la Kremlin.

Putin a declarat în august că una dintre fiicele sale a fost voluntară în cadrul campaniei de vaccinare cu Sputnik V şi s-a simţit bine după aceea.