• Putin a transmis, vineri, condoleanţe omologului său brazilian după moartea lui Pelé, un „om remarcabil” şi „ilustru fiu al poporului brazilian” , a anunţat Kremlinul într-un comunicat.
  • „Datorită talentului său, abilităţilor sale unice, jocului său fascinant şi frumos, fotbalul a devenit jocul preferat de milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv în Rusia” , a spus Putin.
  • Triplu campion mondial şi considerat cel mai mare fotbalist din istorie, Pelé a murit joi, la vârsta de 82 de ani, la Spitalul Albert-Einstein din Sao Paulo, unde fusese internat pentru a trata cancerul de colon.

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis, vineri, condoleanţe omologului său brazilian după moartea lui Pelé, un „om remarcabil” şi „ilustru fiu al poporului brazilian” , a anunţat Kremlinul într-un comunicat, potrivit presei franceze.

Datorită talentului său, abilităţilor sale unice, jocului său fascinant şi frumos, fotbalul a devenit jocul preferat de milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv în Rusia” , a spus Putin.

Am avut plăcerea de a dscuta cu acest om remarcabil şi voi avea pentru totdeauna cele mai bune amintiri despre el” , a adăugat liderul de la Kremlin.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Putin și Pele au fost văzuți întâlnindu-se la Cupa Confederațiilor FIFA 2017 din Rusia, împărțind o strângere de mână caldă în tribune la un meci din Sankt Petersburg.

Cei doi au fost fotografiați, de asemenea, întâlnindu-se la tragerea la sorți a Cupei Mondiale FIFA Rusia 2018, care a avut loc la Kremlin în decembrie 2017.

Cu această ocazie, li s-a alăturat legenda fotbalului argentinian Diego Maradona, care a murit la vârsta de 60 de ani în 2020.

Triplu campion mondial şi considerat cel mai mare fotbalist din istorie, Pelé a murit joi, la vârsta de 82 de ani, la Spitalul Albert-Einstein din Sao Paulo, unde fusese internat pentru a trata cancerul de colon.