• Vladimir Putin susține că promisiunea opririi extinderii NATO către Rusia nu a fost îndeplinită.
  • Președintele Rusiei vede scutul antirachetă de la Deveselu ca pe o amenințare, iar România devine un pericol.
  • Rusia a fost trasă la răspundere în Consiliul de Securitate al ONU.

Vladimir Putin acuză SUA că ignoră îngrijorările de securitate ale Rusiei, spunând că niciuna din cele trei cerințe ale sale nu a primit un răspuns: sfârșitul extinderii NATO fiind primordiară.

Acestea sunt primele declarații ale lui Putin din ultimele săptămâni, după ce tensiunile dintre țara pe care o conduce și Ucraina au crescut, NATO fiind principalul motiv.

Conform spuselor lui Putin, România reprezintă un pericol pentru Rusia din cauza scutului antirachetă de la Deveselu. Acesta susține că, acolo, pot fi instalate rachete de atac, ce pot ajunge în interiorul Rusiei.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

De ani de zile, NATO și SUA au susținut ca este un sistem defensiv și că el nu interferează cu rachetele rusești care au scopuri de descurajare. S-a făcut o ofertă din partea NATO și a României ca specialiștii ruși să vină și să vadă ce se află la Deveselu. Rușii nu au răspuns la această chestiune. Dacă rușii ar accepta această propunere, ei înșiși ar merge împotriva tezelor pe care le vehiculează în momentul de față”, a declarat Ioan Mircea Pașcu, fostul Ministru al Apărării.

Putin acuză NATO că nu oprește extinderea NATO către Rusia

De asemenea, Putin a declarat că Rusiei i s-ar fi promis oprirea extinderii Rusiei, dar nu a respectat cele spuse. „Promisiunea din partea NATO de a opri extinderea nu a existat. Tot ce a obținut atunci a fost ca, pe teritoriul german de est, să nu se amplaseze baze NATO, militar NATO”, a mai declarat Ioan Mircea Pașcu.

Bogdan Nicolae din partea Monitorului Apărării și Securității, susține că tot ceea ce Vladimir Putin declară acum, alături de faptele sale, vin în urma atenționărilor pe care Rusia le-a primit.

Putin este supărat pentru faptul că ieri, în Consiliul de Securitate al ONU, Rusia a fost trasă la răspundere. SUA a adus argumente pentru a demonstra si demonta toată politica agresivă a Rusiei. Ceea ce vedem acum din partea lui Putin este o reacție de supărare”, a spus Bogdan Nicolae.