Vladimir Putin ar putea să nu reziste până la sfârșitul războiului din Ucraina, afirmă șeful spionajului

Putin

In this image made from video released by the Russian Presidential Press Service, Russian President Vladimir Putin gestures as he addresses the nation in Moscow, Russia, Wednesday, Sept. 21, 2022. (Russian Presidential Press Service via AP)

Președintele rus Vladimir Putin ar putea să nu ajungă la finalul războiului pe care l-a început în Ucraina, a afirmat un șef expert în spionaj. Putin și-a văzut forțele suferind noi pierderi în estul Ucrainei, iar acum un șef de spionaj susține că au existat discuții active” în interiorul Rusiei despre înlăturarea lui Putin de la putere.

Expertul în spionaj ucrainean a afirmat că frustrările tot mai mari din rândul clasei conducătoare din țară ar putea duce la înlăturarea din funcție a lui Putin, care pare din ce în ce mai slab. În prezent, forțele rusești sunt alungate din Herson, iar forțele ucrainene conduse de președintele Volodimir Zelenski sunt hotărâte să recucerească orașul printr-o serie de contraofensive.

O operațiune militară menită să recupereze teritoriul din Herson ar putea duce la preluarea controlului de către armata ucraineană până la sfârșitul lunii noiembrie, a declarat generalul-maior Kyrylo Budanov. Șeful serviciilor de informații ucrainene a făcut această afirmație în paralel cu posibila înlăturare a lui Putin din funcția de lider al Rusiei, susținând că este puțin probabil” ca acesta să supraviețuiască sfârșitului războiului.

Vorbind despre potențiala înlăturare a lui Putin, generalul-maior Budanov a spus Este puțin probabil ca el să supraviețuiască. Iar în prezent, în Rusia au loc discuții active despre cine ar putea să-l înlocuiască”.

El a adăugat că atacurile rusești asupra infrastructurii energetice au fost dăunătoare, dar nu „critice”, potrivit Daily Mail. Comentariile sale vin în contextul în care forțele rusești concentrează o serie de atacuri asupra resurselor energetice, inclusiv centrale electrice și baraje.

Daily Star a relatat anterior despre potențiala „bombă atomică de apă” pe care forțele lui Putin ar putea să o lanseze în cazul în care ar dori să întrerupă conexiunile de energie electrică din Herson.

Președintele Zelenski a avertizat că, în urma acestui potențial atac, sute de mii” de locuitori din zonă ar putea cădea victime” ale unor „inundații rapide”. Avertismentul lui Zelenski vine în contextul în care trupele rusești din zonă au fost văzute mutând echipamente militare” înaintea a ceea ce ar putea fi un atac cu bombă atomică” asupra barajului.

Exit mobile version