• Rusia va înceta să mai livreze petrol și gaze către țările care introduc plafoane de preț, a declarat miercuri președintele Vladimir Putin.
  • Plafonarea prețurilor, așa cum iau în considerare unele țări occidentale, „ar fi o decizie absolut stupidă”, a declarat Putin în cadrul Forumului Economic Estic din orașul portuar Vladivostok, situat în Pacific.
  • Nu vom furniza absolut nimic dacă acest lucru este contrar intereselor noastre, în acest caz intereselor economice”, a spus el. Nici gaz, nici petrol, nici cărbune, nici păcură, nimic”.

Rusia va înceta să mai livreze petrol și gaz către țările care introduc plafoane de preț, a declarat miercuri președintele rus.

Plafonarea prețurilor, așa cum iau în considerare unele țări occidentale, „ar fi o decizie absolut stupidă”, a declarat Putin în cadrul Forumului Economic Estic din orașul portuar Vladivostok, situat în Pacific.

Nu vom furniza absolut nimic dacă acest lucru este contrar intereselor noastre, în acest caz intereselor economice”, a spus el. Nici gaz, nici petrol, nici cărbune, nici păcură, nimic”.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Puterile industrializate din G7 au promis vineri că vor acționa de urgență în vederea implementării unui plafon de preț pentru importurile de petrol rusesc, în încercarea de a tăia o sursă majoră de finanțare a acțiunii militare a Moscovei în Ucraina.

Putin a declarat că Rusia își va respecta obligațiile contractuale și a sperat că și alte țări vor face același lucru.

Cei care încearcă să ne impună ceva, nu sunt astăzi în poziția de a ne dicta voința lor”, a declarat Putin. Ar trebui să le vină mintea la cap.”

Arătând creșterea prețurilor la energie în Europa înainte de iarnă, Putin a insistat că Rusia nu va furniza nimic în afara contractelor existente.

Ei au mai multe soluții. Fie subvenționarea prețurilor ridicate, ceea ce este rău pentru că nu va schimba comportamentul consumatorilor… fie reducerea consumului”, a spus el.

Din punct de vedere economic, este corect. Din punct de vedere social, este periculos, poate duce la o explozie. Este mai bine să aderăm la obligațiile contractuale, la regulile civilizate”, a spus Putin.