• Vladimir Putin ar fi dispărut într-un palat de lux într-o locație secretă, în timp ce un nou val de proteste față de proiectul său de război a cuprins Rusia.
  • Dispariția liderului rus a stârnit noi zvonuri despre starea de sănătate a acestuia, sursele susținând că se odihnește „trup și suflet”.
  • Proteste împotriva mobilizării au izbucnit în întreaga țară, după ce Putin a înrolat miercuri 300.000 de rezerviști în războiul său sângeros din Ucraina.

Putin „dispare într-un palat de lux din pădure”, stârnind noi zvonuri privind starea de sănătate, în timp ce Rusia este măturată de proteste din cauza proiectului de război din Ucraina.

Aceasta vine în contextul în care au izbucnit tulburări din cauza mobilizării forțate de către Putin a rezerviștilor civili în peste o mulțime de orașe mari. Proteste împotriva mobilizării au izbucnit în întreaga țară, după ce Putin a înrolat miercuri 300.000 de rezerviști în războiul său sângeros din Ucraina.

Sute de manifestanți au fost arestați, în timp ce mii de persoane încearcă să fugă din țară. Poliția antirevoltă brutală a reținut aproape 750 de protestatari la Moscova și Sankt Petersburg, precum și la Novosibirsk, Tomsk, Khabarovsk, Irkutsk, Ulan-Ude, Chita și Ivanovo.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Imagini dramatice arată cum ofițerii îi ridică pe protestatari – unii dintre ei fiind acuzați de mitinguri ilegale și, în unele cazuri, de discreditarea forțelor armate ale lui Putin, ceea ce ar putea duce la pedepse de până la 15 ani de închisoare.

La Moscova, o tânără s-a urcat pe o bancă și a strigat „Nu suntem carne de tun” înainte ca poliția să o ia cu ea. Poliția a reținut un bărbat într-un parc de lângă Piața Roșie și l-a luat cu forța, în timp ce alții strigau „Rușine”.

El a declarat în timpul discursului său de sâmbătă: „Dacă intrați în armata rusă, sabotați orice activitate a inamicului, împiedicați orice operațiune rusă, furnizați-ne orice informație importantă despre ocupanți – bazele lor, cartierele generale, depozitele cu muniție. Evitați scrisorile de recrutare. Încercați să ajungeți pe teritoriul liber al Ucrainei.”

Între timp, în mijlocul tulburărilor din Rusia, se zvonește că liderul ei ar fi dispărut într-un palat din pădurea de la Valdai, în nordul țării, izolându-se de haos. Surse au afirmat că acesta ar fi înregistrat în prealabil o serie de videoclipuri în care apare ocupat cu întâlniri oficiale.

Acestea au fost difuzate pentru a face să pară că este ocupat la muncă, dar, de fapt, se „odihnește” la Valdai. Jurnalista Farida Rustamova a postat că o sursă de încredere a declarat că „de miercuri seară, Putin se odihnește „trup și suflet” în reședința sa din Valdai, în regiunea Novgorod”.

Reședința se mândrește cu un complex spa cu trei etaje, cu un „salon de înfrumusețare personal”, supranumit „templul ascetismului său”. Două etaje sunt ascunse în subteran, cu o cameră criogenică pentru terapie prin frig extrem și o baie de nămol, într-o instalație de relaxare de 75.350 de metri pătrați. Complexul este supranumit „cea mai secretă casă de vacanță oficială a lui Putin”.

Între timp, rușii disperați au încercat frenetic să fugă din țară pentru a evita să fie trimiși pe front. Cozi uriașe s-au format la granițele cu Finlanda, Georgia și Mongolia, în timp ce bărbații se grăbesc să se căsătorească pentru a evita să fie înrolați. Zborurile au fost, de asemenea, perturbate, iar tarifele pentru călătoriile cu compania națională rusă Aeroflot au ajuns până la 10.000 de euro.

Această acțiune vine în urma arestării a peste 1.300 de protestatari miercuri, după anunțul făcut de Putin în direct la televizor. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la recruții ruși să saboteze armata din interior.