• Vladimir Putin l-a concediat pe generalul său preferat din armată și l-a angajat în locul său pe Măcelarul din Mariupol”.
  • Președintele l-a demis pe generalul adjunct Dmitri Bulgakov, în vârstă de 68 de ani, pentru a-l aduce pe Mihail Mizintsev, după o serie de eșecuri în timpul războiului rusesc din Ucraina.
  • Bulgakov a fost transformat în țap ispășitor pentru eșecurile țării în timpul conflictului.

Vladimir Putin l-a concediat pe generalul său preferat din armată și l-a angajat în locul său pe Măcelarul din Mariupol”. Președintele l-a demis pe generalul adjunct Dmitri Bulgakov, în vârstă de 68 de ani, pentru a-l aduce pe Mihail Mizintsev, după o serie de eșecuri în timpul războiului rusesc din Ucraina.

Bulgakov a fost transformat în țap ispășitor pentru eșecurile țării în timpul conflictului. Acum, periculosul Mizintsev, care a fost sancționat recent de Marea Britanie pentru rolul său în bombardarea Mariupol, a preluat noul rol.

Promovarea lui, la vârsta de 59 de ani, a fost salutată de către adepții liniei dure pro-război de la Moscova, după eșecurile militare repetate și umilințele din Ucraina. Numirea are loc după ce Putin și-a încălcat promisiunea de a nu mobiliza rezerviști, forțând cel puțin 300.000 de persoane să se prezinte la datorie ca recruți pentru război.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Liderul de la Kremlin și-a asumat, de asemenea, autoritatea de a permite aplicarea legii marțiale în regiunile rusești, deși nu a făcut încă această mișcare.

Generalul de armată Dmitri Bulgakov a fost eliberat din funcția de ministru adjunct al apărării al Federației Ruse în legătură cu trecerea sa la un alt post”, se arată într-un comunicat oficial.

Putin l-a concediat de Bulgakoc după 14 ani de conducere a forțelor armate, ceea ce a fost văzut ca o mișcare pozitivă de către adepții liniei dure pro-război, pentru că a gafat trimiterea de provizii soldaților ruși din Ucraina.

Mizintsev va fi văzut ca punând presiune asupra ministrului apărării, Serghei Șoigu, 67 de ani, despre care unele surse au afirmat că l-a implorat pe Putin să demisioneze. Deocamdată, Shoigu rămâne în funcție, în ciuda sugestiilor puternice că a fost îndepărtat de la controlul zilnic al războiului.

Mizintsev a condus operațiunea din Siria înainte de războiul ruso-ucrainean și a fost responsabil pentru distrugerea orașului Alep. El a dat ordinul de a lovi o maternitate, un teatru, un spital de copii și mai multe case din Mariupol.

Mizintsev, născut în 1962, a studiat în Ucraina sovietică la Școala Superioară de Comandament al tuturor armelor din Kiev și a servit în Germania de Est, înainte de a fi numit general-locotenent în 2014.