• Vladimir Putin a făcut amenințări nucleare voalate la adresa Occidentului ca răspuns la faptul că națiunile occidentale au furnizat Ucrainei tancuri.
  • El a criticat promisiunea Germaniei de a livra tancuri Leopard 2 pentru a sprijini Ucraina pe câmpul de luptă.
  • Putin a spus că nu vor trimite tancuri la graniță, dar în schimb vor răspunde cu ceva mai ferm – insinuând o amenințare nucleară.

Vladimir Putin a făcut amenințări nucleare voalate la adresa Occidentului ca răspuns la faptul că națiunile occidentale au furnizat Ucrainei tancuri. Președintele rus a comparat lupta de astăzi împotriva Ucrainei și a aliaților săi occidentali cu victoria Rusiei împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un discurs care a marcat 80 de ani de la bătălia de la Stalingrad din Rusia.

El a criticat promisiunea Germaniei de a livra tancuri Leopard 2 pentru a sprijini Ucraina pe câmpul de luptă, recunoscând că Rusia a fost din nou amenințată de tancurile germane”. Dar, în cele mai directe remarci ale sale de până acum, el a numit Germania parte a agresiunii Occidentului colectiv” împotriva căreia Rusia va riposta.

Putin a spus că nu vor trimite tancuri la graniță, dar în schimb vor răspunde cu ceva mai ferm – insinuând o amenințare nucleară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Nu ne trimitem tancurile noastre la granițele lor, dar avem cu ce să răspundem, iar utilizarea vehiculelor blindate nu va pune capăt problemei. Toată lumea ar trebui să înțeleagă acest lucru”, a declarat acesta.

În fața unei săli pline de oameni, remarcile sfidătoare ale acestuia au venit în timp ce oficialii ucraineni au avertizat că Moscova deschide o nouă ofensivă pe măsură ce se apropie aniversarea de un an de la invazie. Într-un discurs, el a spus: Știm că, în ciuda eforturilor propagandei oficiale inerent corupte a elitelor occidentale care nu ne sunt prietene, avem mulți prieteni. Dar cei care târăsc țările europene într-un nou război cu Rusia, care se așteaptă să învingă Rusia pe câmpul de luptă, se pare că nu înțeleg că un război modern cu Rusia va fi complet diferit pentru ei.”

El a spus că pentru oricine amenință Rusia, simplul adevăr este de neînțeles pentru ei”, pentru că tot poporul nostru a crescut generația învingătorilor cu laptele mamei noastre, asta ne face puternici”.

Ultimul discurs rostit de Putin în cadrul unui eveniment public major a avut loc în septembrie, în Piața Roșie din Moscova, pentru a celebra anexarea ilegală de către Rusia a patru regiuni ucrainene. De atunci, Moscova s-a confruntat cu noi eșecuri militare, inclusiv cu forțarea unei retrageri rusești în noiembrie din orașul Kherson.Miercuri seară, cel puțin trei persoane au fost ucise și peste o duzină de alte persoane au fost rănite când Rusia a atacat un complex de apartamente cu patru etaje din Kramatorsk. Iar astăzi, alte au lovit orașul.