• Vladimir Putin a transmis un mesaj României și Republicii Moldova.
  • Președintele Federației Ruse a primit, marți, la Kremlin, noii ambasadori a 23 de țări, printre care reprezentantul țării noastre și al Chișinăului. Noul ambasador al României la Moscova este Cristian Istrate.
  • Liderul de la Kremlin a spus că se bazează pe România pentru dezvoltarea de relații reciproc avantajoase.

„Ne bazăm pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase cu România. Suntem pregătiți să lucrăm împreună la intensificarea legăturilor politice, economice și umanitare. Există un bun potențial de cooperare în ceea ce privește regiunea Mării Negre”, a spus Vladimir Putin, potrivit comunicatului publicat pe site-ul administrației prezidențiale a Rusiei.

Recent, ministrul de Externe Bogdan Aurescu declara că desfăşurarea de forţe a Rusiei la Marea Neagră este „o acţiune de intimidare” care rămâne „preocupantă”.

Citește și Cât de prietenă este România cu Rusia? Ţara noastră nu se află pe lista neagră a ţărilor „neprietenoase”

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Abordarea noastră privind relațiile cu Republica Moldova se bazează pe tradițiile de prietenie și pe valorile spirituale comune, pe care națiunile noastre le împărtășesc. În acest an se vor împlini 20 de ani de la semnarea Tratatului bilateral de Prietenie și Cooperare. Vom continua să promovăm căutarea unei soluții echitabile la problema transnistreană și a unui acord privind un statut special, garantat în mod fiabil, pentru Transnistria, bazat pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a fost mesajul liderului de la Kremlin pentru Republica Moldova.

Relațiile dintre România și Rusia au fost tensionate în ultima perioadă, după expulzările diplomatice dintre cele două țări.

Săptămâna trecută, Rusia l-a expulzat pe adjunctul atașatului militar al Ambasadei României la Moscova, după ce Bucureștiul l-a declarat persona non-grata pe Alexey Grishaev, fost adjunct al atașatului militar al Ambasadei Rusiei, acesta fiind acuzat de spionaj.