• Contraofensiva ucraineană avansează rapid în estul ţării.
  • Armata ucraineană a capturat peste 8.000 de km pătraţi în şase zile în regiunea de nord-est Harkov.
  • Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că nu se grăbeşte, iar ofensiva din regiunea Donbas este pe drumul cel bun.

Contraofensiva ucraineană avansează rapid în estul ţării. Armata ucraineană a capturat peste 8.000 de km pătraţi în şase zile în regiunea de nord-est Harkov. Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că nu se grăbeşte, iar ofensiva din regiunea Donbas este pe drumul cel bun.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu pare deranjat de faptul că ţara cu care se afla în război a recucerit mare parte din teritoriul ocupat. Armata ucraineană a reuşit să captureze în şase zile peste 8.000 de km pătraţi.

Putin are însă răbdare şi este mulţumit de direcţia în care se îndreaptă ţara sa, tot mai îngreunată de  sdin cauza sancţiunilor economice.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Operaţiunea noastră ofensivă în Donbas nu se opreşte. Oamenii noştri avansează, nu într-un ritm foarte rapid, dar ocupă treptat tot mai mult teritoriu”, a declarat Putin în timpul summitului din Uzbekistan.

Putin a subliniat că doar o parte din armata rusă şi anume cea profesionistă luptă în Ucraina. Dacă atacurile ucrainene vor continua, replica armatei ruse va fi pe măsură. Până acum, Rusia nu a declarat oficial război Ucrainei şi se referă la invadarea acesteia doar ca fiind o „operaţiune militară specială”.

Regiunea industrială Donbas din estul Ucrainei este punctul central al invaziei Rusiei, despre care Putin susţine în mod fals că este necesară pentru a salva vorbitorii de limbă rusă de la genocid.