• Putin, despre Navalnîi: „În țara asta astfel de decizii nu sunt luate de președinte”
  • Putin: „Nu te supăra pe oglindă dacă ești urât. Nu o luați personal”
  • Liderul de la Kremlin spune că este pregătit să discute schimbul de prizonieri cu Biden.

Vladimir Putin a refuzat să garanteze că Aleksei Navalnîi va ieși viu din închisoare și a subliniat că reținerea opozantului rus nu a fost decizia lui, scrie The Guardian.

Într-un interviu acordat rețelei americane NBC News, liderul de la Kremlin a spus că nu poate garanta că Navalnîi, care execută o pedeapsă de aproape trei ani de închisoare, va ieși viu din detenție. 

Interviul vine înaintea întâlnirii programate pentru 16 iunie, la Geneva, cu președintele SUA, Joe Biden.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Întrebat dacă opozantul rus va supraviețui celor 32 de luni de detenție, Putin a răspuns: „Uite, în țara asta aceste decizii nu sunt luate de președinte. În ceea ce privește persoana pe care ați menționat-o, i se vor aplica aceleași măsuri, nu mai rele decât oricui altcuiva care se află în închisoare”

Putin a evitat să rostească numelui lui Navalnîi, referindu-se la el ca „acea persoană”.

Cât despre sănătatea lui Navalnîi, președintele rus speră ca serviciile medicale din închisoare să își facă treaba „corect”: „Să fiu sincer, nu am mai vizitat astfel de locuri de mult timp” a adăugat Putin.

Putin: „Dovada! Unde este dovada?”

Vladimir Putin a abordat și problema atacurilor cibernetice asupra unor obiective americane. Liderul de la Kremlin a negat vehement orice legătură cu Rusia.

„Dovada! Unde este dovada?”, a răspuns președintele rus.

„Avem o zicală: „Nu te supăra pe oglindă dacă ești urât. Nu o luați personal. Dar atunci când cineva ne învinovățește de ceva, eu le răspund: De ce nu vă priviți?”, a continuat Putin.

Putin: „Nu îți place răspunsul meu, așa că mă întrerupi”

Jurnalistul american Keir Simmons a spus că pe parcursul interviului, Vladimir Putin a evitat întrebările legate de drepturile omului.

 „Nu îți place răspunsul meu, așa că mă întrerupi. Acest lucru este inadecvat”, i-a răspuns Putin jurnalistului.

Putin propune un schimb de infractori cibernetici între Rusia și SUA

Putin a mai spus că este pregătit să discute schimbul de prizonieri cu Biden. Liderul de la Kremlin l-a menționat pe Konstantin Yaroshenko , un pilot rus implicat într-un incident diplomatic între Rusia și Statele Unite.

Yaroshenko a fost arestat în mai 2010, în Liberia, pentru contrabandă cu droguri. Guvernul rus a susținut atunci că pilotul rus a fost răpit.