• Putin, despre Navalnîi: „În țara asta astfel de decizii nu sunt luate de președinte”
  • Putin: „Nu te supăra pe oglindă dacă ești urât. Nu o luați personal”
  • Liderul de la Kremlin spune că este pregătit să discute schimbul de prizonieri cu Biden.

Vladimir Putin a refuzat să garanteze că Aleksei Navalnîi va ieși viu din închisoare și a subliniat că reținerea opozantului rus nu a fost decizia lui, scrie The Guardian.

Într-un interviu acordat rețelei americane NBC News, liderul de la Kremlin a spus că nu poate garanta că Navalnîi, care execută o pedeapsă de aproape trei ani de închisoare, va ieși viu din detenție. 

Interviul vine înaintea întâlnirii programate pentru 16 iunie, la Geneva, cu președintele SUA, Joe Biden.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Întrebat dacă opozantul rus va supraviețui celor 32 de luni de detenție, Putin a răspuns: „Uite, în țara asta aceste decizii nu sunt luate de președinte. În ceea ce privește persoana pe care ați menționat-o, i se vor aplica aceleași măsuri, nu mai rele decât oricui altcuiva care se află în închisoare”

Putin a evitat să rostească numelui lui Navalnîi, referindu-se la el ca „acea persoană”.

Cât despre sănătatea lui Navalnîi, președintele rus speră ca serviciile medicale din închisoare să își facă treaba „corect”: „Să fiu sincer, nu am mai vizitat astfel de locuri de mult timp” a adăugat Putin.

Putin: „Dovada! Unde este dovada?”

Vladimir Putin a abordat și problema atacurilor cibernetice asupra unor obiective americane. Liderul de la Kremlin a negat vehement orice legătură cu Rusia.

„Dovada! Unde este dovada?”, a răspuns președintele rus.

„Avem o zicală: „Nu te supăra pe oglindă dacă ești urât. Nu o luați personal. Dar atunci când cineva ne învinovățește de ceva, eu le răspund: De ce nu vă priviți?”, a continuat Putin.

Putin: „Nu îți place răspunsul meu, așa că mă întrerupi”

Jurnalistul american Keir Simmons a spus că pe parcursul interviului, Vladimir Putin a evitat întrebările legate de drepturile omului.

 „Nu îți place răspunsul meu, așa că mă întrerupi. Acest lucru este inadecvat”, i-a răspuns Putin jurnalistului.

Putin propune un schimb de infractori cibernetici între Rusia și SUA

Putin a mai spus că este pregătit să discute schimbul de prizonieri cu Biden. Liderul de la Kremlin l-a menționat pe Konstantin Yaroshenko , un pilot rus implicat într-un incident diplomatic între Rusia și Statele Unite.

Yaroshenko a fost arestat în mai 2010, în Liberia, pentru contrabandă cu droguri. Guvernul rus a susținut atunci că pilotul rus a fost răpit.