• Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Kim Jong Un a avut loc la cosmodromul Vostochny.
  • Kim Jong Un a spus că susține victoria Rusiei în operațiunea militară specială.
  • Liderii au discutat despre situația din Peninsula Coreeană și din Europa.
  • Vladimir Putin vede „posibilități” de cooperare militară cu Coreea de Nord.

Vladimir Putin și liderul suprem al Coreei de Nordm Kim Jong-un, au stat azi față-n față mai bine de 4 ore la Cosmodromul rusesc din Orientul Îndepărtat, scrie The Guardian.

Cei doi dictatori, lideri de state nucleare, au discutat inclusiv de cooperarea militară între cele două țări, în condițiile în care Statele Unite au cerut imperativ Phenianului să nu cumva să se angajeze că va livra arme Rusiei pentru susținerea războiului din Ucraina.

Liderii au discutat multe aspecte

Kim Jong-un și Putin au vizitat cosmodromul, au avut negocieri în format extins și restrâns, au discutat și tete a tete iar apoi au participat și la un prânz oficial, unde s-au gratulat reciproc. Deși întâlnirea celor 2 s-a terminat, Kim Jong-un își continuă și azi vizita pe teritoriul Rusiei.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Sorina Matei: „Problema din spatele aceste întâlniri este că nu a existat niciun acord, niciun comunicat oficial, există doar acele gratulări reciproce între Vladimir Putin și Kim Jong-un”.

„Pe fondul acestei lipse de transparență au apărut o serie de analize în presa occidentală, presa ucraineană și chiar și în presa rusă cu privire la ce s-ar fi putut discuta în această întânire, bineînțeles că una dintre probleme ar fi cea a furnizării de muniție, vorbim despre rachete antitanc pe care Rusia ar putea să le ia din Coreea de Nord”, a adăugat Sorina Matei.

Citește și: