• România vrea propriul Chatbot care să fie creat de echipa care a gândit robotul Ion.
  • Bogdan Ion: „Aștept din partea echipei care l-a creat pe Ion modul în care poate să funcționeze acest model de Chatbot din partea statului român”.
  • Inteligența artificială este din ce în ce mai prezentă în fiecare țară de pe glob.

Statul român vrea să aibă propriul Chatbot, realizat de echipa care a creat robotul Ion, a anunțat miercuri ministrul Digitalizării, Bogdan Ion.

„Am avut o discuție cu echipa care a creat acel robot Ion, sunt niște oameni remarcabili, vizionari. În momentul de față, ceea ce le-am solicitat ca și proiect foarte clar e cel în care putem să folosim parte din tehnologia care l-a creat pe Ion pentru oferirea unor date foarte clare pe model Chatbot referitor la informațiile pe care le poate oferi statul”, a declarat ministrul.

Acesta a dat și un exemplu: „Până când vom implementa sistemele noastre, dacă cineva vrea să vadă care sunt pașii pentru a-și înnoi documentele de identitate să poate să scrie pe modelul ChatGPT și atunci să primească pașii foarte clari”.

Recomandări

SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

„Aștept din partea echipei care l-a creat pe Ion modul în care poate să funcționeze acest model de Chatbot din partea statului român”, a mai spus Bogdan Ivan.

Citește și: