• Românii din Barcelona plătesc cu 600 de euro mai mult pentru închirierea unui apartament.
  • Un apartament cu două dormitoare a ajuns să coste în jur de 2000 de euro pe lună, în orașe precum Amsterdam, Londra, sau Paris.
  • În Paris, prețul unui apartament cu chirie în centrul orașului variază între 600 și 800 de euro pe lună.

Românii din străinătate se confruntă cu prețuri record la chirii, în marile orașe din Europa, pe fondul unei oferte reduse pe piața imobiliară. Un apartament cu două dormitoare a ajuns să coste în jur de 2000 de euro pe lună, în orașe precum Amsterdam, Londra, sau Paris. Și chiar și așa, sunt foarte greu de găsit.

Horațiu Simion locuiește de 3 ani în Paris și recunoaște că prețul chiriilor a luat o întorsătură drastică, odată cu pandemia.

„Prețul chiriilor în Paris a evoluat negativ, în primul rând din cauza pandemiei care a despicat foarte mult numărul de locatari pe care patronii puteau să îi primească în imobilele și camerele pe care le ofereau spre închiriere”.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
CE VOR PRIMARII ÎN 2024?
DR. HASHEM VREA SĂ FACĂ TRANSPLANT DE CAP
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
DEVII DEPENDENT DE PASTILELE PENTRU SLĂBIT

Prețul unei chirii în Paris

Mara Merca s-a mutat de 3 săptămâni la Paris, după ce a locuit o bună perioadă de timp în Londra. Să își găsească o nouă locuință cu chirie a fost o adevărată provocare.

„A fost foarte greu de găsit o chirie în Paris. Mi-a fost extrem de greu pe cont propriu pentru că piața este suprasolicitată și este plină piața de anunțuri false. Aici în Paris se începe darea în chirie de la 9 metri pătrați, dar sunt foarte multe care doar atâția metri pătrați au și cu condiții foarte proaste, departe de centru plătești 300 de euro pe lună, dar media este undeva între 600 și 800 în zone mai centrale. Acum, sigur, prețurile se diferențiază în funcție de numărul de oameni cu care locuiești”.

Citește și