• După o pauză de aproape 10 ani, trenul de noapte Paris-Berlin va pleca din nou pe traseu pe 11 decembrie.
  • 70% dintre cetățenii UE ar prefera să călătorească cu trenul.
  • Poți călători nelimitat în Europa cu 700€, sau să faci 5 călătorii pentru 200€.

După o pauză de aproape 10 ani, trenul de noapte Paris-Berlin va pleca din nou pe traseu pe 11 decembrie. Și nu este singurul. Trenurile de noapte revin în actualitate între marile orașe. Trenul este mai economic și mai ecologic. Trenurile de noapte și în general trenurile pe distanțe lungi au fost suprimate în majoritatea țărilor europene în favoarea călătoriilor cu avionul.

Noile trenuri de noapte vor fi mai confortabile, este o adevărată competiție intre furnizori, unele devin adevărate hoteluri pe roti. Trebuie spus că aproape 70% dintre europeni s-au declarat gata să călătorească cu trenul în detrimentul altor modalități de transport.

Uniunea Europeană dorește să reintroducă „Trans Europ Express”, un serviciu de tren de noapte care a străbătut Europa între 1957 și 1991. În jur de zece linii Leagă deja Franța de vecinii săi, iar alt În ceea ce privește liniile de mare viteză, proiectele sunt mai dificil de implementat.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Există însă un proiect.  Pentru a continua dezvoltarea acestor linii, UE s-a dotat chiar cu un program de finanțare destinat îmbunătățirii rețelei transeuropene de transport. În ceea ce privește prețul biletelor, e bine să știți că există déjà biletul de tren european, cea mai economică soluție pentru călătorii în toată Europa.

Citește și: