• Taxele școlare în sistemul privat pot ajunge până la 12.240 de euro pe an.
  • Elevii din sistemul privat învață leadership, educație pentru mediu, dezvoltare personală.
  • Diferența dintre școlile de stat și școlile private constă în abordarea conținutului din programa școlară.

În timp ce materiile care dezvoltă elevii ajung cu greu în școlile de stat, la privat copiii învață ce înseamnă leadership-ul, educația pentru mediu sau public speaking-ul.

„Mi-a plăcut foarte mult diplomația, social media și comunicare pe care am învățat-o un an, un an diplomație, un an social media. Mi-a plăcut foarte mult, am avut cursuri de leadership, unde am învățat de la oameni diplomați, de la oameni care au fost în armată”, a povestit Rotem Alter, elevă la Complexul educațional Laude-Reut.

„Noi avem o multitudine de proiecte care ne ajută să ne însușim toate cunoștiințele acestea și ne ajută să le și aplicăm. Cursul de business este acompaniat de o finalizare la BCR unde niște experți ne evaluează proiectele și ne oferă feedback. În același timp, cursul de diplomație se finalizează cu mai multe seturi de conferințe internaționale în cadrul cărora noi ne putem exersa abilitățile, dar de asemenea noi avem mai multe tipuri de proiecte în care ne putem implica și pe care le putem porni noi”, a spus Theodor Ciolan, elev la Complexul educațional Laude-Reut.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Statul nu pune preț pe digitalizare

Tudor Matei, elev în clasa a X-a crede că școlile de stat ar trebui să se ocupe mult mai mult de digitalizarea sălilor de clasă și de asemenea, de sănătatea mentală a copiilor.

„Consider că o alocare de resurse financiare către dezvoltarea tehnologiei în școli și infrastructura este un pas bun și de asemenea am prieten cărora un accent mare care a fost pus pe consiliere a venit ca un ajutor foarte mare pentru ei, deci, de asemenea și acest lucru”.

Diferența dintre școlile de stat și școlile private constă în abordarea conținutului din programa școlară, spune Simona Dana Dobrin, profesor pentru învățământ primar.

„Școala noastră, de exemplu merge pe același curriculum pe care funcționează și școlile de stat. Folosim aceeași programă și aceleași manuale școlare. Diferența constă în abordarea pe care o avem noi ca dascăli din aceste conținuturi din programă, că noi le adaptăm la nevoile copiilor noștri și facem tot posibilul să le oferim un mediu de învățare dinamic”.

Citește și