• Elevii vor avea 36 de săptămâni de cursuri.
  • Primul modul școlar începe mâine, 11 septembrie și se încheie pe 27 octombrie.
  • Numărul maxim admis de elevi într-o clasă de liceu se schimbă. Media este de 22-24 de elevi.

Au rămas mai puțin de 24 de ore până când aproximativ 3 milioane de elevi revin la școală. Acest an este structurat pe module care înlocuiesc semestrele. Elevii vor avea 36 de săptămâni de cursuri.

Primul modul școlar începe mâine, 11 septembrie și se încheie pe 27 octombrie, urmând ca elevii să fie în vacanță de pe 28 octombrie până pe 5 noiembrie.

Modulul 2 se desfășoară între 6 noiembrie – 22 decembrie și aici urmează vacanța de Crăciun, în perioada 23 decembrie – 7 ianuarie 2024. Elevii revin apoi în bănci până pe 9 februarie 2024, când se încheie modulul 3. Urmează din nou o vacanță de o săptămână, perioada este decisă de inspectoratele județene școlare. Modulul 4 se desfășoară între 19 februarie- 26 februarie 2024 și urmează vacanța de Paște între 27 aprilie – 7 mai 2024, urmând ca ultimul modul să aibă loc până pe 21 iunie 2024, când se încheie anul școlar.

Recomandări

SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Care sunt principalele schimbări din acest an școlar?

În contextul intrării în vigoare a noilor legi ale Educației, se schimbă numărul maxim admis de elevi într-o clasă de liceu: media este de 22-24. În plus, materia Istoria evreilor-Holocaustul va fi studiată de elevi, devine disciplină obligatorie la clasa a 11-A. Iar printre cele mai controversate schimbări se numără și posibilitatea ca elevii să fie exmatriculați, bineînțeles în cazuri excepționale. Și știm și că Deca nu-i mai lasă pe copii cu telefoanele la ore. Și UNESCO a cerut interzicerea acestora, pentru că îi afectează și le distrag atenția.

Citește și: