• Nivelul de educație financiară din România este cel mai mic din Europa, de numai 8%.
  • În România, educația financiară a devenit materie de studiu obligatorie doar pentru elevii de clasa a VIII-a și abia începând cu anul școlar 2020-2021.
  • Copiii discută cel mai mult subiectele din sfera financiară cu părinții (81%) și doar într-o mică măsură (14%) vorbesc cu profesorii lor.

Școala nu îți învață copilul să-și descopere și să-și dezvolte abilitățile, nu-l învață cum să-și economisească banii sau cum își poate dezvolta un business. Despre educația importantă pe care nu o primesc copiii noștri la școală.

În România, educația financiară a devenit materie de studiu obligatorie doar pentru elevii de clasa a VIII-a și abia începând cu anul școlar 2020-2021. Educația financiară este cuprinsă în materia numită „Educație socială”. Pentru ceilalți elevi, există „Ziua Educației Financiare”.

„Școala nu poate să te învețe să devii antreprenor, poate școala ar trebui să vină cu mai multe povești: profesori care au cunoștințe sau sunt antreprenori”, a spus Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar.

Recomandări

SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Nivelul de educație financiară din România este cel mai mic din Europa, de numai 8%. Mai mult de jumătate dintre români au dificultăți financiare în viața de zi cu zi, motiv pentru care nu reușesc să economisească.

Copiii discută cel mai mult subiectele din sfera financiară cu părinții (81%) și doar într-o mică măsură (14%) vorbesc cu profesorii lor, arată rezultatele unui studiu realizat de Cult Market Research.

Citește și: