• Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost chemat la MAE sâmbătă.
  • Iulian Fota a solicitat părții ruse să înceteze acțiunile care ar putea amenința siguranța și securitatea cetățenilor români din regiune.
  • Militari ai Forțelor Navale Române au descoperit noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost chemat la MAE sâmbătă.  Secretarul de stat Iulian Fota „a transmis protestul faţă de violarea spaţiului aerian al României”., după ce MApN a găsit noi bucăți de dronă rusească.

Potrivit comunicatului de presă emis de MAE, Iulian Fota, secretarul de stat pentru afaceri strategice, a exprimat „protestul României în legătură cu încălcarea spațiului aerian al României, ca urmare a identificării unor fragmente de dronă similare cu cele folosite de forțele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei, în apropierea frontierei cu Ucraina, pe teritoriul României.”

Oficialul român a condamnat „atacurile sistematice și nejustificate ale forțelor ruse împotriva populației și infrastructurii civile ucrainene, inclusiv cele din apropierea frontierei cu România”, care creează riscuri pentru securitatea cetățenilor români din zona respectivă.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Iulian Fota a solicitat părții ruse să înceteze acțiunile care ar putea amenința siguranța și securitatea cetățenilor români din regiune, scrie Mediafax.

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite fragmente ale unei drone similare celor folosite de armata rusă. Acestea vor fi ridicate pentru analiză și expertiză tehnică de către militarii din zonă.

Citește și: