• Vladimir Putin a declarat, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, că doar rezerviștii mobilizați bine pregătiți ar trebui să fie trimiși pe linia întâi.
  • Șeful apărării a răspuns afirmativ.
  • Șeful apărării i-a raportat șefului statului că 300.000 de oameni au fost chemați în Rusia pentru operațiunea militară specială.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, că doar rezerviștii mobilizați bine pregătiți ar trebui să fie trimiși pe linia întâi în operațiunea militară specială din Ucraina.

De fapt, 41.000 de luptători operează ca parte a unităților de luptă, în timp ce toți ceilalți sunt încă în pregătire de luptă, într-un fel sau altul”, a declarat Putin, după ce a ascultat raportul șefului apărării.

Șeful apărării a răspuns afirmativ. Da, acordăm o atenție deosebită acestui aspect. Asta pentru că este necesar să trimitem doar luptători bine pregătiți și bine echipați”, i-a spus Shoigu șefului statului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Putin a fost de acord cu Shoigu, după ce a ascultat raportul șefului apărării. Excelent”, a spus Putin. Sunt absolut de acord. Așa ar trebui să se procedeze”, a spus liderul rus.

La cererea lui Putin, șeful apărării a precizat că, în prezent, 218.000 din cei 300.000 de rezerviști mobilizați sunt în curs de pregătire și exersează interoperabilitatea în poligoanele de antrenament”, iar 82.000 de oameni acționează în zona operațiunii militare speciale din Ucraina.

Din acești 82.000 de luptători, 41.000 de bărbați operează ca parte a unităților de trupe”, a spus Shoigu.

Șeful apărării i-a raportat șefului statului că 300.000 de oameni au fost chemați în Rusia pentru operațiunea militară specială. Prin urmare, misiunea de mobilizare a fost îndeplinită și nu au fost planificate misiuni suplimentare. Trupele rusești vor fi suplimentate în continuare doar prin voluntari și candidați la serviciul militar prin contract, a declarat Shoigu.