• Vladimir Putin, confuz, a afirmat că trupele sale „nu au început” încă atacul militar în Ucraina – deși a pierdut aproximativ 75.000 de soldați de la invadarea țării în februarie.
  • Președintele rus – care descrie conflictul ca fiind o „operațiune militară specială” – a făcut acest comentariu bizar în timp ce participa la Forumul Economic Estic din orașul Vladivostok.
  • În discursul său, Putin a menționat cu greu Ucraina, în afară de o referire la exporturile de cereale.

Vladimir Putin, confuz, a afirmat că trupele sale „nu au început” încă atacul militar în Ucraina – deși a pierdut aproximativ 75.000 de soldați de la invadarea țării în februarie.

Președintele rus – care descrie conflictul ca fiind o „operațiune militară specială” – a făcut acest comentariu bizar în timp ce participa la Forumul Economic Estic din orașul Vladivostok. În discursul său, Putin a menționat cu greu Ucraina, în afară de o referire la exporturile de cereale.

Cu toate acestea, când un moderator l-a întrebat dacă s-a pierdut ceva în urma conflictului, el a susținut că Rusia a avut de fapt de câștigat de pe urma acestuia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

El a spus: „Nu am pierdut nimic și nu vom pierde nimic. Tot ceea ce este inutil, dăunător și tot ceea ce ne împiedică să mergem înainte va fi respins”.”

Putin a adăugat înfiorător: „Și cel mai important, și vreau să subliniez încă o dată – nu am început din punct de vedere al activităților militare”.

Putin, care se află la putere din 1999, a adăugat: „În ceea ce privește ceea ce am câștigat, pot spune că principalul câștig a fost consolidarea suveranității noastre, iar acesta este rezultatul inevitabil a ceea ce se întâmplă acum. Acest lucru va consolida în cele din urmă țara noastră din interior”.

El a recunoscut că are loc o „polarizare” „atât în lume, cât și în interiorul țării” – dar a spus că el crede că acest lucru este „benefic”.

El a continuat să spună: „Acțiunile militare din 2014 au fost demarate – după lovitura de stat din Ucraina – de cei care nu au dorit o dezvoltare normală, pașnică și au încercat să își suprime propriul popor prin desfășurarea unei operațiuni militare după alta și printr-un genocid de opt ani al populației din Donbas.”

Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina la 24 februarie, în ceea ce a numit o operațiune specială pentru a diminua capacitățile militare ale vecinului său din sud și pentru a elimina persoanele pe care le numește naționaliști periculoși.

Forțele ucrainene au opus o rezistență dură – dar niciuna dintre părți nu a dezvăluit câți soldați au fost uciși. Cu toate acestea, Occidentul estimează că Putin a văzut 75.000 de militari uciși sau mutilați.

Biroul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a verificat un total de 5.718 decese civile în timpul invaziei Rusiei în Ucraina până la 4 septembrie. Dintre aceștia, 372 au fost copii. În plus, 8.199 de persoane au fost rănite.

Cu toate acestea, numărul real al victimelor ar putea fi mai mare, a precizat OHCHR. În iulie, Putin a declarat că abia a început în Ucraina și a provocat Statele Unite să încerce să învingă Moscova – afirmând că va eșua.

La începutul zilei de astăzi, Daily Miror a relatat că Rusia a trimis un criminal în masă condamnat să lupte în Ucraina, poreclit „maniac” pentru cruzimea sa și i-a acordat un premiu. Ivan Neparatov, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat pentru cinci crime separate și se pare că a avut plăcerea de a le ucide.

Ucigașul era liderul unei bande care „își sugruma personal victimele și simțea o mare plăcere să facă acest lucru”. Una dintre victimele sale a fost o femeie strangulată în timpul unui jaf, iar alta un bărbat înjunghiat de 88 de ori.

Expertul rus în exil în domeniul aplicării legii, Serghei Kanev, a declarat că lui Neparatov „îi plăcea să stranguleze și să tortureze animale, fapt pentru care a primit porecla de „Maniac””.

Între timp, Europa se pregătește să reducă consumul de gaz pe timp de iarnă, după ce Rusia nu a reușit să redeschidă o conductă crucială, într-o continuă „militarizare a energiei”. Germania și Franța intenționează să reducă căldura în clădirile publice, în timp ce Italia intenționează să le închidă mai devreme și să reducă iluminatul stradal cu 40%. Germanilor li s-a cerut să reducă consumul.