• Vladimir Putin a călătorit în peninsula Kamceatka unde s-a întâlnit cu un grup de tineri ruși cărora le-a transmis: „Trebuie să trăiești pentru ceva pentru care să mori”.
  • Se estimează că 75.000 dintre oamenii săi au murit sau au fost mutilați în războiul său din Ucraina, deși cifrele nu sunt discutate public în Rusia.
  • Discursul său incoerent din Kamchatka – o peninsulă cu ghețari și vulcani din Pacific – a părut să deruteze audiența sa formată din tineri ecologiști.

Vladimir Putin a călătorit în peninsula Kamceatka unde s-a întâlnit cu un grup de tineri ruși cărora le-a transmis: „Trebuie să trăiești pentru ceva pentru care să mori”.

Se estimează că 75.000 dintre oamenii săi au murit sau au fost mutilați în războiul său din Ucraina, deși cifrele nu sunt discutate public în Rusia.

Discursul său incoerent din Kamchatka – o peninsulă cu ghețari și vulcani din Pacific – a părut să deruteze audiența sa formată din tineri ecologiști.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Înclinându-se pe scaun, a spus cu voce răgușită: „În ceea ce-i privește pe vecinii noștri japonezii, Japonia este numită „Țara Soarelui Răsare” dar mai la est de Japonia este Kamceatka sau (Insula) Sahalin, iar și mai la est este Noua Zeelandă. Iar și mai la est de Noua Zeelandă este Ciukotka! Așadar strâmtoarea (Bering) are doar 60 de kilometri iar apoi vine continentul american. În acest sens Rusia este „Țara Soarelui Răsare”.

El a mai spus tinerilor din capitala regională Petropavlovsk-Kamchatsky: „Există o expresie, pe care am promis că o voi reproduce cu voce tare în public cândva. Trebuie să trăiești pentru ceva, pentru care să mori.”

În timpul unei rare călătorii în est, el va supraveghea, de asemenea exercițiile militare Vostok-2022, care durează o săptămână, printr-o vizită în capitala estică a Rusiei, Vladivostok.

Președintele rus a vizitat un grup de studenți cu un IQ ridicat, selectați în prealabil, în regiunea Kaliningrad, după ce au petrecut două săptămâni în izolare, când COVID-19 a revenit în zonă.

Putin a fost acuzat că a încercat să le spele creierul tinerilor cu viziunea sa alternativă asupra istoriei rusești, sugerând în același timp că Ucraina – unde a provocat masacrarea în masă a mii de oameni – ar trebui să fie un teritoriu unit sub controlul Moscovei.

În timp ce războiul nu dă semne de diminuare, dar Rusia continuă să piardă soldați, președintele rus Vladimir Putin se străduiește să înlocuiască trupele pierdute cu forțe proaspete pentru armata sa.

El a ridicat deja vârsta minimă pentru recruți și a apelat la populația penitenciară a Rusiei în încercarea de a mobiliza trupe.

Acum, potrivit organizației caritabile Nochlezhka, oficialii vizează adăposturile pentru persoanele fără adăpost dintr-un cartier central din Sankt Petersburg, pe malul Mării Baltice.

O sursă anonimă din cadrul organizației caritabile Nochlezhka a declarat pentru serviciul de știri Rotunda: Un recrutor s-a oferit să împartă pliante în care explica faptul că bărbații urmau să fie chemați să servească în cadrul unor contracte. Ofițerul de serviciu de la adăpost nu a permis ca pliantele să fie distribuite.”

Rotunda a declarat că oficialii din cadrul administrației orașului au confirmat că un recrutor a încercat să se înroleze din rândul populației fără adăpost din oraș.

Purtătoarea de cuvânt a organizației caritabile, Tatiana Bazhenova, a declarat că Nochlezhka nu îi va ajuta pe recrutorii lui Putin să își întărească rândurile cu persoane din adăposturile sale, a declarat ea pentru canalul de știri Bumaga.