• Vladimir Putin va face mâine un anunț foarte important” despre războiul din Ucraina, a afirmat un oficial rus.
  • Rogov, care a fost numit de Rusia pentru a conduce regiunea ocupată Zaporojie din Ucraina, a afirmat că Putin va ține mâine un discurs important la Sankt Petersburg.
  • La aproape 11 luni după ce președintele rus a ordonat forțelor sale să invadeze Ucraina, autoritățile regionale se pregătesc, se pare, pentru vizita lui Putin.

Vladimir Putin va face mâine un anunț foarte important” despre războiul din Ucraina, a afirmat un oficial rus. Președintele rus ar putea face o declarație în timpul unei serii de evenimente pentru a marca 80 de ani de la asediul Leningradului – actualul Sankt Petersburg – în cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit lui Vladimir Rogov.

Rogov, care a fost numit de Rusia pentru a conduce regiunea ocupată Zaporojie din Ucraina, a afirmat că Putin va ține mâine un discurs important la Sankt Petersburg. Oficialul pro-Putin a făcut acest anunț pe canalul său de Telegram, dar nu a existat încă o confirmare oficială a discursului președintelui din partea Kremlinului.

La aproape 11 luni după ce președintele rus a ordonat forțelor sale să invadeze Ucraina, autoritățile regionale se pregătesc, se pare, pentru vizita lui Putin. Acest lucru vine după ce Rusia a trimis un avertisment înfricoșător, spunând că tancurile britanice trimise în Ucraina vor arde” pe câmpul de luptă.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Operațiunea militară specială va continua. Aceste tancuri ard și vor arde”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Comentariile au fost făcute după ce s-a aflat că guvernul britanic va trimite o escadrilă de tancuri Challenger 2, într-o mișcare care a făcut-o prima putere occidentală care furnizează Ucrainei tancuri de luptă principale.

Peskov a declarat: Ei (Marea Britanie) se folosesc de această țară (Ucraina) ca de un instrument pentru a-și atinge obiectivele antirusești. Aceste tancuri ard și vor arde la fel ca și restul”.

În afirmații nefondate, el a spus că furnizarea de tancuri din țări precum Marea Britanie și Polonia” nu va avea nici un impact asupra situației de pe teren și va aduce doar mai multe probleme” în Ucraina. Secretarul apărării, Ben Wallace, a declarat că tancurile au fost cel mai semnificativ pachet de luptă de până acum pentru a accelera succesul ucrainean”. Un purtător de cuvânt al premierului britanic, Rishi Sunak, a declarat: Primul ministru și președintele Zelenski au apreciat alte angajamente internaționale în acest sens, inclusiv oferta Poloniei de a furniza o companie de tancuri Leopard. Primul ministru a subliniat că el și întregul guvern britanic vor lucra intens cu partenerii internaționali pentru a oferi rapid tipul de sprijin care va permite Ucrainei să își exercite avantajul, să câștige acest război și să asigure o pace durabilă. Liderii au reflectat asupra stării actuale a războiului Rusiei în Ucraina, victoriile succesive ale Ucrainei împingând trupele rusești înapoi și agravând problemele lor militare și de moral. Ei au căzut de acord asupra necesității de a profita de acest moment cu o accelerare a sprijinului militar și diplomatic global pentru Ucraina.”