• Preşedintele Volodimir Zelenski a spus că se îndoieşte de capacitatea dictatorului rus Vladimir Putin de a conduce o lovitură nucleară tactică.
  • În timp ce Rusia se confruntă cu înfrângerea pe câmpul de luptă, Putin a început să folosească şantajul nuclear în încercarea de a încetini contraofensiva Ucrainei.
  • Între timp, Statul Major al Ucrainei a raportat pe 6 octombrie că Forţele Armate au eliberat 93 de aşezări în nord-estul Ucrainei de la anunţul lui Putin.

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus că se îndoieşte de capacitatea dictatorului rus Vladimir Putin de a conduce o lovitură nucleară tactică.

„Este dificil pentru ruşi să controleze tot ce se întâmplă în ţara lor, la fel cum ei nu controlează tot ce au pe câmpul de luptă”, a spus Zelenski, subliniind faptul că armata şi armatele ruse sunt într-o stare mai proastă decât credea Kremlinul înainte să lanseze o invazie pe scară largă a Ucrainei.

Cu toate acestea, Zelenski a adăugat pe 6 octombrie că lumea „nu-l va ierta niciodată nici pe Putin, nici pe Rusia” dacă acesta foloseşte efectiv arme nucleare.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

În timp ce Rusia se confruntă cu înfrângerea pe câmpul de luptă, Putin a început să folosească şantajul nuclear în încercarea de a încetini contraofensiva Ucrainei.

„Când integritatea sa teritorială este ameninţată, Rusia va folosi tot ce poate, aceasta nu este o cacealma”, a spus Putin pe 21 septembrie, în timp ce a ordonat o „mobilizare parţială”.

Între timp, Statul Major al Ucrainei a raportat pe 6 octombrie că Forţele Armate au eliberat 93 de aşezări în nord-estul Ucrainei de la anunţul lui Putin. Forţele armate ale Ucrainei au avansat cu 55 de kilometri adânc în teritoriul ocupat de ruşi şi au preluat controlul pe peste 2.400 de kilometri pătraţi, a informat armata ucraineană.