• Secretarul de stat american Antony Blinken a vizitat Ucraina săptămâna trecută.
  • Biden și  Zelenski au avut ultima discuție directă în Lituania, în iulie, în timpul unui summit NATO.
  • Călătoria va fi a doua deplasare a lui Zelenski în SUA în calitate de președinte ucrainean.

Președintele Zelenski pleacă săptămâna viitoare la New York, unde are în agendă și o întâlnire cu Joe Biden. Pe front, Ucraina continuă contraofensiva, dar și atacurile cu drone asupra Moscovei și Crimeei. România se confruntă cu presiuni din partea fermierilor pentru a restricționa exportul cerealelor ucrainene.

De asemenea, ambii lideri urmează să participe la reuniunea Adunării Generale a Națiunilor Unite de la New York în acea săptămână. Alte instituții americane relatează că el va vizita, de asemenea, Capitoliul pentru a face lobby pentru mai mult ajutor din partea SUA în lupta împotriva invaziei rusești.

SUA furnizează miliarde de dolari în arme și ajutoare pentru a finanța armata ucraineană. Secretarul de stat american Antony Blinken a vizitat Ucraina săptămâna trecută pentru a anunța cel mai nou pachet de ajutor în valoare de peste 1 miliard de dolari. Ajutorul include proiectile pentru tancuri cu uraniu sărăcit, despre care SUA declarase anterior că nu vor fi trimise în Ucraina, relatează BBC.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Luna trecută, Biden a cerut Congresului să trimită încă 24 de miliarde de dolari Ucrainei. În timp ce se află la sediul ONU din New York, unde urmează să țină un discurs în fața adunării, Zelenski ar intenționa, de asemenea, să aibă întâlniri cu alți lideri mondiali aflați în vizită.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a confirmat joi că intenționează să stea de vorbă cu omologul său ucrainean în marja reuniunilor ONU. Biden și  Zelenski au avut ultima discuție directă în Lituania, în iulie, în timpul unui summit NATO.

Înainte de aceasta, ei s-au întâlnit la summitul G7 din Japonia, în luna mai. Călătoria va fi a doua deplasare a lui Zelenski în SUA în calitate de președinte ucrainean.

Citește și: