• Zelenski se va întâlni cu Regele Felipe al VI-lea al Spaniei după întâlnirea cu Pedro Sanchez, a precizat Casa Regală Spaniolă.
  • Alături de alte ţări din UE, Spania s-a angajat să sprijine Ucraina cu ajutor financiar şi militar după invazia Rusiei din februarie 2022.
  • La 15 mai, Volodimir Zelenski şi-a amânat toate vizitele externe.

UPDATE

Rusia folosește 3000 de bombe teledirijate către populația civilă. Credem că vor ajunge la 3500 pe lună. Militarii nu vor fi capabili să le oprească. Nu sunt suficiente rachete antiaeriene pentru a opri toate bombele. De aceea, cerem ajutor, chiar și cu sisteme Patriot. Măcar 7 sisteme în plus. Doar la Harkov avem nevoie de 2 baterii. Acele avioane rusești nu s-ar putea apropia atât de mult dacă am avea suficiente sisteme Patriot. Azi am vorbit despre sisteme antiaeriene. Spania nu ne poate ajuta acum, dar sunt suficiente sisteme similare în lume. Mulți parteneri care se tem să ne ofere aceste sisteme antiaeriene, să înțeleagă că sunt defensive, nu ofensive”, a explicat Volodimir Zelenski.

UPDATE

Este un acord de colaborare, nu are nevoie de aprobare parlamentară. Nu este un tratat internațional. Cel mai important este să ajutăm Ucraina cât mai repede ca să-și asigure securitatea. Vom susține Ucraina, cât timp va fi nevoie, până când se va obține securitatea, integritatea teritorială și suveranitatea națională, a declarat Pedro Sanchez.

ȘTIRE INIȚIALĂ

La 15 mai, Zelenski şi-a amânat toate vizitele externe, inclusiv o călătorie în Spania, pe fondul ofensivei Rusiei în nordul regiunii Harkov.

Recomandări

BELGIA PIERDE ÎN FAȚA SLOVACIEI
ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO, ÎN ALERTĂ
82 DE LIDERI CER ELIBERAREA UCRAINEI
NOAH SCRIE ISTORIE PENTRU DISNEY
10 CANDIDAȚI VOR SCAUNUL LUI DRULĂ

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni astăzi a Madrid cu premierul spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat guvernul spaniol. Ambii lideri vor susţine o conferinţă de presă după întâlnire, la ora locală 12:00, la Madrid, a precizat guvernul spaniol într-un comunicat.

Volodimir Zelenski se va întâlni cu Regele Felipe al VI-lea al Spaniei după întâlnirea cu Pedro Sanchez, a precizat Casa Regală Spaniolă.

La 15 mai, Volodimir Zelenski şi-a amânat toate vizitele externe, inclusiv o călătorie în Spania care fusese programată pentru 17 mai, pe fondul ofensivei Rusiei în nordul regiunii Harkov. Preşedintele ucrainean ar fi trebuit să semneze un acord bilateral de cooperare în domeniul securităţii cu Pedro Sanchez, în urma unei declaraţii comune a NATO de anul trecut, şi ar fi trebuit să viziteze şi Portugalia.

Alături de alte ţări din UE, Spania s-a angajat să sprijine Ucraina cu ajutor financiar şi militar după invazia Rusiei din februarie 2022.

Citește și