• Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că ONU şi Crucea Roşie au datoria de a reacţiona după atacul asupra complexului penitenciar în urma căruia au murit zeci de prizonieri ucraineni, potrivit Sky News.
  • Oficiali din Rusia şi autorităţile separatiste din Doneţk au declarat că atacul a ucis 53 de prizonieri de război ucraineni şi a rănit 75.
  • Ucrainenii îi acuză pe ruşi că au bombardat în mod deliberat închisoarea pentru a acuza Ucraina de crime de război şi pentru a acoperi torturile şi execuţiile de acolo.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că ONU şi Crucea Roşie au datoria de a reacţiona după atacul asupra complexului penitenciar în urma căruia au murit zeci de prizonieri ucraineni, potrivit Sky News.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Organizaţia Naţiunilor Unite şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii trebuie să reacţioneze după ce zeci de prizonieri de război ucraineni au fost ucişi vineri în timpul unui atac asupra unei închisori.

Ruşii au susţinut că Ucraina a folosit lansatoare multiple de rachete HIMARS, furnizate de SUA, în atacul asupra închisorii din Olenivka, în regiunea Doneţk, controlată de Rusia.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Oficiali din Rusia şi autorităţile separatiste din Doneţk au declarat că atacul a ucis 53 de prizonieri de război ucraineni şi a rănit 75.

Armata ucraineană a negat orice atac cu rachete sau artilerie, insistând că nu bombardează zone civile şi că loveşte doar obiective militare ruseşti.

Ucrainenii îi acuză pe ruşi că au bombardat în mod deliberat închisoarea pentru a acuza Ucraina de crime de război şi pentru a acoperi torturile şi execuţiile de acolo.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a declarat că a cerut acces la închisoare „pentru a determina starea de sănătate şi starea tuturor persoanelor prezente la faţa locului în momentul atacului”.