• Zelenski a declarat: Este păcat, este o tragedie, dar Bahmut este doar în inimile noastre.”
  • Duminică, președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia a câștigat bătălia pentru Bahmut și că toate trupele care au excelat vor primi premii de stat.
  • Analiștii spun că Bahmut are o valoare strategică redusă pentru Moscova.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că orașul Bahmut este complet distrus – dar a negat că Rusia a câștigat bătălia sângeroasă pentru oraș. Întrebat duminică dacă forțele sale au controlat orașul din estul Ucrainei, Zelenski a declarat: Este păcat, este o tragedie, dar Bahmut este doar în inimile noastre”, scrie BBC.

Biroul său a precizat ulterior că nu a spus că orașul a căzut. Paramilitarii ruși Wagner au afirmat că au capturat orașul sâmbătă. Într-o înregistrare video, fondatorul său, Evgheni Prigojin – care poza alături de unii dintre luptătorii săi – a declarat că forțele sale au controlat întregul oraș, deși guvernul ucrainean a negat rapid acest lucru, recunoscând în același timp că situația era critică”.

Duminică, președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia a câștigat bătălia pentru Bahmut și că toate trupele care au excelat vor primi premii de stat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Bahmut are o valoare strategică redusă pentru Moscova

Analiștii spun că Bahmut are o valoare strategică redusă pentru Moscova, dar capturarea sa ar fi o victorie simbolică pentru Rusia după cea mai lungă bătălie din războiul din Ucraina de până acum. cele două tabere se luptă pentru acest oraș din august.

Oficialii occidentali estimează că între 20.000 și 30.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți la Bahmut, în timp ce armata ucraineană a plătit un preț greu. Zelenski a fost întrebat despre Bahmut la reuniunea națiunilor G7 de la Hiroshima, unde s-a alăturat negocierilor cheie.

Trebuie să înțelegeți că nu există nimic. Au distrus totul”, a spus el, adăugând că există o mulțime de ruși morți”. Apărătorii noștri… au făcut o treabă puternică și, bineînțeles, îi apreciem pentru munca lor excelentă”.

Aproape nicio clădire nu a mai rămas în picioare în oraș, iar aproape întreaga sa populație a fugit. Speranța Ucrainei este că bătălia de lungă durată a epuizat armata și proviziile Rusiei.

Zelenski a numit anterior orașul o fortăreață” a moralului ucrainean. Forțele wagneriene au condus atacul asupra orașului, iar Prigojin a criticat în mod frecvent Ministerul rus al Apărării pentru că nu a furnizat luptătorilor săi provizii adecvate. În videoclipul de sâmbătă, Prigojin a spus: Nimeni nu ne poate reproșa în mod pedant faptul că cel puțin o bucată nu a fost luată”.

Citește și: