• Președintele Volodimir Zelenski și-a îndemnat compatrioții să-și arate recunoștința față de soldații Ucrainei.
  • Sâmbătă, The Wall Street Journal a publicat un interviu cu Zelenski în care a spus că Ucraina este pregătită pentru contraofensivă.
  • Zelenski a scos în evidență numele a peste o duzină de soldați, remarcând că în discursurile sale de noapte mulțumește de obicei anumitor unități sau brigăzi.

După ce a dat cel mai puternic indiciu de până acum că contraofensiva Ucrainei este iminentă, președintele Volodimir Zelenski și-a îndemnat sâmbătă compatrioții să mulțumească personal voluntarilor și soldaților care luptă cu trupele rusești, în semn de cât de sumbră ar putea fi următoarea fază a războiului, scrie The New York Times.

Zelenski a scos în evidență numele a peste o duzină de soldați, remarcând că în discursurile sale de noapte mulțumește de obicei anumitor unități sau brigăzi. Adresa de sâmbătă a fost, a spus el, o colecție de „cuvinte personale de recunoștință pentru anumiți soldați”.

Zelenski a anunțat că Ucraina este pregătită pentru contraofensivă

Sâmbătă, The Wall Street Journal a publicat un interviu cu Zelenski în care a spus că Ucraina este pregătită pentru contraofensivă, dar a avertizat că „un număr mare de soldați vor muri” deoarece Rusia își păstrează puterea aeriană. Pe lângă miliardele de dolari de ajutor militar și arme avansate pe care Ucraina le-a primit deja de la Statele Unite și Europa, Zelenski a cerut aliaților mai multe sisteme de apărare aeriană și avioane de luptă F-16.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ucraina continuă să respingă propunerile de negocieri de pace care nu implică mai întâi retragerea Rusiei a forțelor din zonele ocupate. Cea mai recentă astfel de propunere a fost făcută de Prabowo Subianto, ministrul indonezian al apărării, sâmbătă, la întâlnirea internațională de la Singapore.

Comentariile lui Zelenski au fost publicate la o săptămână după ce comandantul militar superior al Ucrainei a semnalat că contraofensiva era pe cale să fie lansată, despre care analiştii spun că ar fi putut deja să fi început într-o formă sau alta. Este probabil să fie centrat în sudul Ucrainei și să se concentreze pe rutele terestre dintre Rusia și Crimeea, teritoriul ucrainean anexat ilegal de Moscova în 2014.

„Nu există momentul perfect pentru a lansa ofensivele ucrainene, dar va exista un moment optim pentru pregătirea forțelor ucrainene și în care acestea sunt cele mai capabile să exploateze slăbiciunile Rusiei”, a scris duminică Mick Ryan, un analist militar și general australian în pension. pe Twitter. „Acea vreme este aproape.”

Citește și: