• Zelenski a sosit sâmbătă la Roma pentru discuții cu oficiali italieni și cu Papa Francisc.
  • Ministrul italian de externe Antonio Tajani a fost prezent pentru a-l întâmpina.
  • ,,Astăzi, la Roma” , a scris Zelenski pe Twitter.

Papa Francisc a declarat recent că Vaticanul a lansat o inițiativă pentru a încerca să pună capăt războiului lansat anul trecut, de Rusia, scrie Star Tribune.

Când Zelenski a sosit pe aeroportul Ciampino din Roma, ministrul italian de externe, Antonio Tajani, a fost prezent pentru a-l întâmpina. Tajani a declarat reporterilor că Italia va continua să susțină Ucraina „la 360 de grade” și va face presiuni pentru o pace dreaptă, una care să protejeze independența Ucrainei.

Zelenski și-a început întâlnirile oficiale prin a-l vizita pe Mattarella, la Palatul prezidențial Quirinale. „Suntem pe deplin alături de dumneavoastră”, i-a spus președintele Italiei lui Zelenski în timp ce îl întâmpina. Ulterior, după întâlnirea lor, surse din palatul prezidențial au declarat că Mattarella l-a asigurat pe oaspetele său că Italia va continua să sprijine Ucraina din punct de vedere militar și financiar, precum și cu reconstrucție și ajutor umanitar, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Premierul italian, Giorgia Meloni, susține ajutorul militar pentru Ucraina. De la începutul războiului, Italia a furnizat aproximativ 1 miliard de euro în ajutor militar și financiar, precum și asistență umanitară.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit sâmbătă la Roma pentru discuții cu oficiali italieni și cu Papa Francisc, care a declarat că Vaticanul a lansat o inițiativă în culise pentru a încerca să pună capăt războiului lansat anul trecut de Rusia, scrie presa străină.

Zelenski a sosit la un aerodrom militar de pe aeroportul Ciampino din Roma, a relatat televiziunea de stat RAI. Ministrul italian de externe Antonio Tajani a fost prezent pentru a-l întâmpina, a precizat agenția de presă ANSA.

,,Astăzi, la Roma” , a scris Zelenski pe Twitter. ,,Mă întâlnesc cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, cu premierul Italiei @GiorgiaMeloni și cu Papa @Pontifex. O vizită importantă pentru apropierea victoriei Ucrainei! „

Premierul italian Giorgia Meloni susține cu fermitate ajutorul militar și de altă natură pentru Ucraina și cu Mattarella, care este șef de stat. Întâlnirea cu Mattarella la Palatul prezidențial Quirinale a fost prima întâlnire oficială din ceea ce se așteaptă să fie o vizită de câteva ore în capitala italiană. Se crede că Zelenski se va îndrepta în continuare spre Berlin.

Citește și

VIDEO. NASA a lansat un balon cu superpresiune din Noua Zeelandă în scopul unor misiuni științifice

Baschetbalista Brittney Griner a revenit pe teren după aproape 10 luni de detenţie în Rusia: „Mă simt bine”

În imagini: Cine sunt cei 26 de finaliști pentru Eurovision 2023