• China și Ungaria s-au angajat luni să continue să consolideze cooperarea bilaterală în diverse domenii pentru a construi un parteneriat strategic global mai puternic.
  • Ungaria va continua să își protejeze cu fermitate interesele legitime și este pregătită să aprofundeze cooperarea cu China.
  • Wang a declarat că partea chineză va urma opiniile importante elaborate de președintele Xi Jinping în timpul întâlnirii cu liderii UE prin legătură video, va colabora cu UE pentru a aborda provocările globale.

China va continua să sprijine Ungaria în protejarea căii de dezvoltare pe care și-a ales-o în mod independent”, a declarat luni consilierul de stat și ministrul de externe chinez Wang Yi.

Wang a făcut aceste remarci în timpul unei conversații telefonice cu ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, la solicitarea acestuia din urmă.

Având în vedere noile turbulențe și schimbările radicale din lume, aderarea la independență va fi nu numai favorabilă Ungariei, ci și deosebit de importantă pentru Europa și pentru întreaga lume, a declarat ministrul chinez de externe.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„În calitate de parteneri strategici cuprinzători, China și Ungaria ar trebui să aprofundeze cooperarea, să consolideze fundamentul politic și să îmbunătățească capacitățile de a face față riscurilor și provocărilor, astfel încât să își protejeze propriile interese de suveranitate, securitate și dezvoltare”, a anunțat Wang.

De asemenea, el a transmis felicitările conducerii chineze premierului ungar Viktor Orban pentru victoria coaliției sale Fidesz-KDNP în alegerile parlamentare de duminică. Orban a apreciat felicitările din partea conducerii chineze, a declarat Szijjarto, adăugând că a fost bucuros să vorbească pentru prima dată cu ministrul chinez de externe în urma voturilor.

Acest lucru arată încrederea reciprocă și prietenia dintre Ungaria și China, precum și relațiile bilaterale la nivel înalt, a spus el.

Ambele părți au convenit, de asemenea, să stimuleze relațiile dintre China și Europa. Wang a declarat că China va colabora cu Europa pentru a face față provocărilor globale, în timp ce Szijjarto a declarat că țara sa, în spiritul respectului și pragmatismului, va continua să joace un rol constructiv în dezvoltarea relațiilor Europei cu China.

Wang a precizat că partea chineză va urma opiniile importante elaborate de președintele Xi Jinping în timpul întâlnirii cu liderii UE prin legătură video, va colabora cu UE pentru a aborda provocările globale și va pune în aplicare consensul la care au ajuns liderii chinezi și europeni