• Acest raport citează „oameni familiarizați cu informații legate de atac”.
  • WSJ susține că este clar că Iranul a fost implicat în atac.
  • SUA au fost reticente să tragă o linie clară.

WSJ relatează că luptătorii Hamas s-au antrenat în Iran înainte de atacurile din 7 octombrie. Se spune că aproximativ 500 de palestinieni au primit pregătire specializată în Iran, chiar în septembrie, scrie WSJ.

Acest raport citează „oameni familiarizați cu informații legate de atac”. WSJ susține că este clar că Iranul a fost implicat în atac, dar oficial, SUA au fost reticente să tragă o linie clară. Acest lucru poate indica faptul că SUA încearcă să descurajeze un război mai larg, deși ar fi, de asemenea, un șoc dacă aceste scurgeri ar fi venit din orice parte, în afară de SUA. Ar putea indica priorități diferite în diferite departamente.

„Informațiile pe care le avem nu arată o legătură directă cu atacurile Hamas din 7 octombrie deoarece se referă la Iran. Din nou, acesta este ceva la care vom continua să ne uităm îndeaproape”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului săptămâna trecută.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Israelul a fost de acord cu cererea SUA de a-și pune în aplicare apărarea antiaeriană pentru a proteja trupele americane din regiune înaintea unei invazii terestre așteptate în Gaza, au declarat oficiali americani și foști israelieni.

Citește și: