• Nikki Haley iese din cursa prezidențială, potrivit unor surse WSJ.
  • Pe ansamblul primarelor republicane din Super Tuesday, Haley a obținut doar 43 de delegați republicani, în timp ce Trump a obținut 764.
  • Haley îl va încuraja pe Donald Trump să câștige sprijinul alegătorilor republicani și independenți care au susținut-o.

UPDATE – „A venit momentul să-mi suspend campania”

Nikki Haley renunță la cursa prezidențială din 2024 după ce a câștigat doar două primare republicane. „A venit momentul să-mi suspend campania”, a spus ea la o conferință de presă miercuri dimineață.

Plecarea ei îl va lăsa pe rivalul ei, Donald Trump, singurul republican rămas după ce a dominat Super Marți, strângând o serie de victorii. Haley nu l-a susținut pe Trump în timpul discursului său de demisie de miercuri.

În schimb, ea l-a felicitat și a spus că „îi dorește bine”. Ea a spus că acum depinde de Trump „să câștige voturile celor din partidul nostru și dincolo de acesta, care nu l-au susținut”.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
DE CE ROMÂNIA NU ARE EURO?
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION

Deși Haley nu s-a apropiat deloc de a obține nominalizarea partidului, ea a găsit un sprijin substanțial în rândul alegătorilor care l-au respins pe fostul președinte, și în special ale alegătorilor cu studii universitare.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Fosta ambasadoare americană la Națiunile Unite Nikki Haley intenționează să pună capăt miercuri campaniei sale prezidențiale, scrie Wall Street Journal. O decizie care îi va asigura lui Donald Trump nominalizarea republicană și confruntarea din nou cu președintele democrat Joe Biden în alegerile din noiembrie.

Haley a apărut ca singura rivală a fostului președinte Donald Trump în campania primară republicană pentru alegerile prezidențiale și, în timp ce acesta s-a impus în 14 din cele 15 competiții republicane de Super Tuesday.

Pe ansamblul primarelor republicane din Super Tuesday, Haley a obținut doar 43 de delegați republicani, în timp ce Trump a obținut 764.

Haley nu va anunța miercuri pe cine susține, scrie WSJ, dar îl va încuraja pe Donald Trump să câștige sprijinul alegătorilor republicani și independenți care au susținut-o.

Citește și