• Xi Jinping și-a adus aminte, pentru presa chineză, de momentele petrecute alături de mama sa, Qi Xin, cu ocazia Zilei Internaționale a Mamei.
  • Într-un reportaj care trebuie tratat ca atare, propagandă de stat a partidului comunist chinez, se face remarcată totuși relația strânsă dintre Xi și mama sa, Qi.
  • Contrar a ceea ce ar putea spune Occidentul despre el, Xi susține că a învățat de la mama sa să fie un om onest, care să se lupte pentru interesul și bunăstarea poporului chinez.

Xi Jinping și-a adus aminte, pentru presa chineză, de momentele petrecute alături de mama sa, Qi Xin, cu ocazia Zilei Internaționale a Mamei. Qi Xin pare să-i fi ghidat viața lui Xi, drept dovadă poza pe care președintele Chinei o ține pe birou: cu cei doi ținându-se de mână.

Născută în 1926, Qi s-a alăturat Partidului Comunist Chinez (PCC) în 1943, la vârsta de 17 ani, și a devenit un susținător ferm al „valorilor și credințelor partidului”.

Părinții și persoanele în vârstă ar trebui să transmită copiilor lor bune moravuri atunci când sunt tineri, ajutându-i să-și construiască integritatea morală și un sentiment de bunăvoință, astfel încât să devină oameni care pot contribui la țară și publicul larg”, spunea Qi în urmă cu câțiva ani.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Când Xi Jinping avea în jur de cinci sau șase ani, femeia care i-a dat viață i-a cumpărat cărți cu imagini și i-a spus povestea lui Yue Fei, un general legendar care a luptat pentru a-și apăra națiunea cu cea mai mare loialitate în timpul dinastiei Song de Sud (1127-1279).

Mama i-a povestit băiatului cum mama lui Yue Fei a tatuat patru caractere chinezești, care se traduc prin „slujește țara cu cea mai mare loialitate”, pe spatele fiului ei.

Am spus că trebuie să fi fost o mare durere să am acele cuvinte tatuate pe spate”, și-a amintit Xi. „Dar mama a spus că, deși a fost dureros, a ținut mereu minte acele cuvinte”, a adăugat liderul chinez.

De atunci, Xi Jinping a folosit acele cuvinte ca scop de urmat în viață, notează jurnaliștii chinezi.

Xi Jinping este un om ocupat, fiind liderul unei superputeri mondiale precum China, însă își face timp să vorbească și să se plimbe alături de mama sa. Cea mai de preț „comoară” a lui Xi e o poză în care se plimbă pe stradă, de mână, alături de Qi.

Într-o scrisoare adresată fiului Xi, Qi îi transmitea acestuia o serie de învățături menite să-i călăuzească viitorul: „O persoană care nu a reușit să fie incoruptibil și auto-disciplinat va deveni o persoană fără curaj. Reține că onestitatea este o binecuvântare și lăcomia este un blestem”. Dacă a respectat cu sfințenie aceste cuvinte, doar istoria o va scrie.